Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sunce prži

Paklene vrućine, u Kninu izmjereno 38 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se približava vrhuncu prvog ovoljetnog toplinskog udara. Temperature su u gotovo cijeloj zemlji daleko iznad 30 stupnjeva. I tako će ostati idućih nekoliko dana.

I zagrebačko jezero u ovim danima dobro dođe, iako su daleko idealnije rješenje morske plaže pa oni uz more vjerojatno lakše podnose vrućine. I samo rashlađivanje ovako u plićaku čini ugodu, ali sunce još uvijek znatno prži pa je bitno svakako znati se zaštiti, prije svega ne izlagati se suncu u razdoblju od 10 do nekih 17 sati ili potražiti hlad, piti dovoljno tekućine, ali i imati pored sebe kremu sa zaštitnim faktorom. Mnogi su zbog vrućina ovih dana završili i kod liječnika. Osim visokih temperatura problem je i što se osjeća pritisak u zraku što može biti opasno za one dobrog zdravlja, a ponajviše kronične bolesnike.

Pročitajte i ovo Ilustracija toplinski udar u meksiku Kuhaju se na temperaturama iznad 40: Raste broj mrtvih zbog ekstremnih vrućina Slika nije dostupna Kako preživjeti na paklenim vrućinama Metković je jučer gorio na 38 stupnjeva, idući tjedan nas čeka vrhunac ljetnih vrućina

'Treba nadoknaditi tekućinu u obliku vode, ili čaja, jesti lagana variva, juhe, manje šećera, negazirana pića i ne piti alkohol', istaknula je dr. Ileana Lučić Renauld iz Hitne medicinske pomoći Zagreb.

Temperatura je svakim danom sve viša. U 13 sati primjerice u Kninu je izmjereno čak 38 stupnjeva. Meteorolozi kažu da će se tako nastaviti i idućih dana pa i tjedana koji dolaze. Temperature će u srpnju i kolovozu biti iznad prosjeka. Budite na oprezu, vrućina zna biti opasna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene