Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najhladniji Varaždin

Temperature u porastu, ali pripazite na maglu i poledicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na najnižoj temperaturi jutros su se probudili Varaždinci, a najtoplije bilo je Dubrovčanima. U većini kontinentalnog djela zemlje spustila se magla zbog čega valja povećati oprez u prometu.

I današnji dan započeli smo pravim zimskim jutrom, iako su temperature nešto više nego prethodnih nekoliko dana. Najhladniji je jutros u 6 sati bio Varaždin s -8 stupnjeva, a slijede mu Otočac, Zavižan i Bednja s -6. Na najvišoj temperaturi probudio se Dubrovnik gdje je već u 6 sati izmjereno 9 stupnjeva, a njemu slijede Komiža, Split i Mali Lošinj sa 7 °C.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Je li vrijeme za kišobrane ili suncobrane? Detalje otkriva meteorolog Darijo Brzoja Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

U većem dijelu kontinentalne Hrvatske jutro je započelo maglom ili sumaglicom zbog čega pozivamo na dodatan oprez u prometu. Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je i poledice.

>> Hladno jutro: Čakovec -15, Varaždin -14, Gospić -11...

Na Jadranu će većinom biti sunčano, a i u unutrašnjosti će jutarnju maglu zamijeniti djelomično sunčano vrijeme, ali uz promjenjivu naoblaku. Jače naoblačenje očekuje se navečer i tijekom noći, a u sjevernim krajevima moguća je i prolazna kiša. Puhat će uglavnom slab jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje i umjerena bura.

Temperatura na kopnu će se danas penjati do 7 stupnjeva, a uz obalu i do 13 °C.

Stabilno vrijeme, čini se zadržat će se sve do vikenda. Bit će suho, u kopnenom području ujutro mjestimice uz maglu ili niske oblake koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Sredinom dana i poslijepodne očekujemo i sunčana razdoblja. Puhat će slab jugozapadni vjetar, a od sredine tjedna bit će i osjetno toplije. Temperatura, danju oko 8 stupnjeva.

Na Jadranu će uglavnom prevladavati sunčano, a na sjevernom dijelu mjestimice može biti magle ili niske naoblake. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak i bura, a u petak opet jugo. I na moru će od srijede postupno biti toplije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene