Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažni stisak zime

Desetak gradova u Hrvatskoj na -10, od srijede ledeni dani i snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zavižan je jutros osvanuo na -15 stupnjeva. Čak deset gradova probudilo je ledenih -10 stupnjeva.

Svoje efektne snimke zime pošaljite nam na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati? Slika nije dostupna VELIKA SNJEŽNA OLUJA ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

 

Čak devet gradova u hrvatskoj jutros se probudilo na -10 ili više stupnjeva, a uglavnom se o gradovima istočnog dijela Hrvatske, među kojima su Vinkovci, Osijek i Požega. Zagreb, koji se još uvijek bijeli od jučerašnjeg snijega, jutros bilježi -5 stupnjeva.

U čitavoj zemlji će prevladavati sunčano vrijeme, ali će se ujutro i dio prijepodneva u Gorskom kotaru, Lici, ponegdje u sjeverozapadnim krajevima i na dijelu srednjeg Jadrana zadržati umjereno do pretežno oblačno.

Vrlo slab snijeg moguć je samo ponegdje u Gorskom kotaru i Lici te nošen jakom burom podno Velebita. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, a na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka, na sjevernom dijelu na udare olujna bura. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između -4 i 1 stupanj na kopnu, te na Jadranu od 5 do 10 stupnjeva Celzija.

 

Sutra u unutrašnjosti slijedi naoblačenje pa će već od sredine tjedna u kopnenom području povremeno padati i snijeg, i to najviše u gorju. Bit će sve hladnije, temperatura neće iznad ništice, a uz umjeren i jak vjetar osjet hladnoće bit će i pojačan.

Na Jadranu idućih dana također slijedi naoblačenje. U početku će padati kiša, a od srijede će povremeno biti i snijega. Puhat će umjerena i jaka bura, a na južnom dijelu jako jugo. 

Dakle, do srijede se pripremite za još nižu temperaturu te snježne uvjete i jak vjetar na prometnicama.

Svoje efektne snimke zime pošaljite nam na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene