Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima programa

Mamac za turiste: Ovako možemo začiniti paket 'more i sunce'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da turizam nije i ne smije biti samo sunce i more, dokazuju i brojni tematski parkovi koji privlače goste. Njihovu izgradnju financira i Ministarstvo turizma, a mi smo posjetili maleno međimursko selo Đelekovec, u koje turisti dolaze po dozu adrenalina. Otkrit ćemo vam i što sve nude Baćinska Jezera.

Za navalu adrenalina, neki turisti spremni su platiti koliko treba. A adrenalinski park s genijalnim pogledom ideja je poduzetnika Darija Beloševića, koji je otkupio dio zarasle i napuštene šljunčane plaže, i pretvorio je u turističku atrakciju.

Pročitajte i ovo Fali radnika za sezonu Tko će raditi? Poslodavci na velikim mukama u potrazi za radnicima: "Plaćeno mi je dosta toga pa zaradim 400 eura više nego u Srbiji" Kruzeri - 2 Upravljanje destinacijom Sezona još nije ni počela, a već se krše obećanja: Zašto su dubrovačke vlasti dopustile da u grad pristane više od dopuštenog broja kruzera?

'Cijeli projekt je vrijedan oko 300 tisuća kuna, a dobili smo od ministarstva turizma potporu od 30 tisuća kuna za izgradnju samog adrenalinskog parka, te sad krećemo s kampom i svim ostalim, tako da ćemo prijaviti i kamp i sve ostalo opet na nove natječaje koji sad slijede od proljeća', kaže Belošević.

Predstavljena nova kampanja teška gotovo pet milijuna kuna: Hoće li pomoći turizmu ove godine?

Za sve što nije samo ponuda u paketu 'sunce i more' ministarstvo turizma izdvojilo je 4 milijuna i 60 tisuća kuna. Podupiru se tematski i vodeni parkovi, polupodmornice i sve što može na bilo koji način obogatiti tradicionalnu ponudu.

Takvih programa ima koliko želite. Jedan od njih skriva se u biseru neretvanskog kraja, Baćinskim jezerima. Tamo je pokrenuto veslanje na daskama za surfanje, još jedan zanimljiv projekt koji bi mogao privući znatiželjne turiste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene