Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristupanje EU

Telegraph: Hrvatskoj se žele nametnuti najteži uvjeti za članstvo dosad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ulazak u Europsku uniju suočen je s kašnjenjem zahvaljujući Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Naslov je to iz internetskog izdanja uglednog britanskog dnevnog lista Daily Telegrapha. Komentator piše da skeptične zemlje predvođene Britanijom, Francuskom i Nizozemskom žele Hrvatskoj nametnuti najteže uvjete za učlanjenje do sada. Dodaje da Europu zabrinjava nebriga prema kažnjavanju ratnih zločina.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić

>> Britanija, Francuska i Nizozemska žele nadzor za Hrvatsku

>> 'O Hrvatskoj u Bruxellesu raspravljaju s puno predrasuda'

Podsjetimo, Britanija, Francuska i Nizozemska zemlje su koje žele nadzor Hrvatske. Francuski ministar za europska pitanja Laurent Wauquiez rekao je da je cilj monitoringom pomoći Hrvatskoj.

Mišljenja zemalja članica su podijeljena, a otvoreno je na Hrvatsku stranu stala Češka. Češki ministar Karel Shwarzenberg predbacio je kolegama da o Hrvatskoj raspravljaju s puno predrasuda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene