Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIVE UBEROVCE

Taksisti pretučeni nakon prosvjeda u Dubrovniku: "Ako sad bude odmazda, bit će krvi po cesti!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica dubrovačkih taksista pretučena su nakon što je završen njihov prosvjed pred dubrovačkom zračnom lukom. Taksisti za napad krive vozače Ubera, no policija još uvijek ne daje informacije.

Dvjica muškaraca obrađena su u bolnici i puštena kući, imaju lakše ozljede, a jedan muškarac je zadržan zbog višestrukog prijeloma potkoljenice. Također, taksistima koji su danas blokirali promet idu prekršajne prijave, čakaju ih kazne od oko 1000 kuna.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

"Ako sad bude odmazde, bit će krvi po cesti!" rekao nam je Krunoslav Krznarić, potpredsjednik Udruge nezavisnih taksija grada Zagreba, koji nam je poslao fotografije dvojice pretučenih kolega iz Dubrovnika. 

Krznarić tvrdi da su dubrovačke taksiste pretukli Uberovi partner-vozači tijekom današnjeg prosvjeda pred dubrovačkim aerodromom. "Jako su ih pretukli. Mislim da je jednom čak oko malo pobjeglo ulijevo", kaže Krznarić. 

U dubrovačko-neretvanskoj Policijskoj upravi potvrdili su nam da provode izvide vezane uz tučnjavu, ali puno detalja još uvijek ne daju.

"Imamo informaciju da je nakon završenog prosvjeda bila tučnjava u mjestu Zvekovica kod Dubrovnika. Nekoliko osoba zatražilo je liječničku pomoć, a mi provodimo izvide vezano za taj događaj", rekli su nam u Operativno-komunikacijskom centru dubrovačke policije.

Prema neslužbenim informacijama, u tučnjavi su navodno doista sudjelovali i vozači Ubera, no još se ne zna kako je do nje došlo i ima li još ozlijeđenih. 

U Uberu nemaju saznanja da su njihovi vozači sudjelovali u tučnjavi kod Dubrovnika. "Nemamo informacije da su to bili naši vozači, ali ako jesu, odmah će biti ugašeni", kaže nam Matija Mesić, glasnogovornik Ubera. 

"Osobno smatram da to nisu bili naši vozači, ne vjerujem da bi oni išli tamo gdje taksisti prosvjeduju", kaže Mesić. 

U Dubrovniku, Zagrebu i Splitu danas su prosvjedovali taksisti protiv Ubera otežavajući prilaz zračnim lukama u tim gradovima. 

Zbog prosvjeda taksista reagirao je i Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, koji je osudio blokiranje prometnica usred sezone te ih je pozvao da se raziđu, što su oni doista nedugo potom i učinili. 

Za prosvjed je rekao da stvara ružnu sliku Hrvatske. "Tko ovo radi, ne želi dobro Hrvatskoj", rekao je Butković. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene