Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Srbije zadovoljan

Tadić: Tribunal je postupio u skladu s pravom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je haški tribunal postupio u skladu s pravom, kada je izrekao presude trojici hrvatskih generala optuženih za zločin protiv srpskog stanovništva počinjen u operaciji 'Oluja' u kolovozu 1995. godine.

'Haški tribunal je postupio u skladu sa pravom. Ukoliko imamo kazne primjerene zločinu koji je izvršen, onda imamo veće šanse i pretpostavke za pomirenje medju građanima na prostoru Jugoistočne Europe', rekao je Tadić u Kraljevu kako prenosi Blic.

Pročitajte i ovo Gužva ispred bankomata informatički kvar VIDEO Policija čuva bankomate: Novac su dizali i oni koji nemaju ništa na računu Plaćanje karticama: Ilustracija - 1 Digitalna era Svjedočimo li izumiranju gotovine? Za nove generacije keš više nije kralj, Hrvatska tu nije iznimka

>> Kosor: Ovo je za hrvatsku Vladu neprihvatljivo!

>> Josipović: Ovo je ozbiljan politički akt koji je šokirao i mene

On je dodao da je to moralno, ali i funkcionalno pitanje, jer ukoliko postoji dobra suradnja u regiji, onda i regija, kao i zemlje u njemu, neće zaostajati za ostalim zemljama Europe.

'Potrebno je da graditi potpuno novi ambijent u Srbiji i u regiji, koji privlači kapital i otvara radna mjesta i samo u tim okolnostima može doći do povećanja standarda građana i možemo dobro reagirati na teške situacije. Zato je potrebno da napredujemo prema Europskoj uniji', ukazao je predsjednik Srbije.

Tadić je naglasio da se ne bi udubljivao u ocjenu opravdanosti kazni, jer bi to bilo mješanje u rad Haškog tribunala i pravosuđa, a kao predsjednik Srbije principijelno uvijek izbjegava da se miješa u rad pravosudnih institucija i institucija Ujedinjenih nacija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene