Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije mobilnih operatera

Mobilni operateri ogorčeni zbog uvođenja poreza, građani strahuju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Vladinu odluku o vraćanju poreza u mobilnu telefoniju, reagirali su i mobilni operateri, ali i građani koji strahuju da će se porez odraziti na njihovim računima.

Sanja Brnović ima ih dva. Ona na dan telefonira između sat i sat i pol vremena. Na mjesec za mobitele izdvoji pravo malo bogatstvo. Kao i prosječan Hrvat koji za mobitel u mjesecu izdvoji 125 kuna. Na godinu gotovo milijardu eura.

Pročitajte i ovo Tomo Medved izjave nakon sjednice hdz-a Medved o radu nove Vlade: "Želja nam je da imamo manje kriznog upravljanja i manje prirodnih katastrofa" Andrej Plenković Nova Vlada Koje su savjete dobili novi ministri od iskusnijih kolega? "Moraju se okružiti ljudima koji puno znaju"

Zbog novog poreza, građani strahuju da će računi biti i veći. No, osim što nisu oduševljeni vladinim porezom, najava od operatera o promjeni cijena za sad nema.

'Ponovno uvođenje poreza na mobilne usluge sigurno će se negativno odraziti na naše poslovanje i sigurno će nam smanjiti ulagački potencijal', istaknula je Maja Weber iz korporativnih komunikacija T-com-a.

'Šokirani smo da se Vlada, koja je u predizbornim programima najavila orijentiranost europskim načelima i privlačenju stranih investicija, odlučila za oživljavanje od Europe žestoko kritiziranog antipoduzetničkog poteza prethodne Vlade, kao jedne od svojih prvih mjera', priopćili su iz VIPNet-a.

U Hrvatskoj ima 6 milijuna i 300 tisuća mobitela. Svaki Hrvat barem 1,3. Neki i više. Telefoniramo u hodu, stojeći i sjedeći. Statistički to izgleda ovako: Na godinu pošaljemo milijardu i pol SMS-ova, razgovaramo pet milijardi minuta, pošaljemo pet milijardi MMS-ova i skinemo pola milijuna raznih melodija.

VIše o tome kako su građani reagirali na najavu poreza na mobilnu telefoniju pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene