Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznesene obrane na 'malom Maestru'

Svjetlan Stanić: 'Osjećam se kao budala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju za 'mali Maestro' nakon bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Ivana Gotovca obranu je iznio i drugooptuženi, gospodarstvenik Svjetlan Stanić.

Tvrdi da je u kupnju Dalmacijavina krenuo još prije četiri godine. Gotovac mu je jednom prilikom rekao da je on, iako potpredsjednik, 'samo ćato u Fondu'. Gotovac mu se požalio da je nezadovoljan statusom u Fondu te mu je rekao da napušta Fond. Poduzetnik Stanić tvrdi da nikada ništa nije kupio od Fonda, a za Dalmacijavino se počeo interesirati još za vrijeme bivše Račanove vlade. Tadašnji potpredsjednik Vlade Slavko Linić ga je saslušao, a tadašnji ministar gospodarstva Ljubo Jurčić rekao mu je da će njegova stranka učinit sve ukoliko pobijedi na izborima 2003 da se realizira ovaj posao. Od 2003. kada je HDZ na vlasti Staniće je pokušavao sklopiti neki dogovor, ali nikada ništa nije bilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oslobađajuća presuda u 'Malom maestru' 'Riječ je o šlamperaju Državnog odvjetništva' Slika nije dostupna Jer Gotovac nije realizirao obećanje 'Mali maestro': Gotovac i Stanić oslobođeni svih optužbi!

>> 'Peka i plaćeni put nisu mito nego gesta prijateljstva'

Stanić kaže da se danas osjeća kao budala. 'Htio sam uložiti u proizvodnju bezalkoholnih pića i vina, a završio sam sa optužnicom', rekao je optuženi poduzetnik. Od onog što mu se stavlja na teret, Gotovac kaže da ništa ne stoji. I on je kao Gotovac sve optužujuće navode u optužnici pravdao njihovim zajedničkim prijateljstvom. Kaže da mu nikad nije nudio mito, nego su to bile sve geste prijateljstva jer je s Gotovčevom suprugom godinama obiteljski prijatelj.

Na suđenju za 'mali Maestro' sutra slijedi izricanje završnih riječi obrane dvojice optuženih te tužiteljice, nakon čega predstoji samo izricanje nepravomoćne presude.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene