Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovac iznosi obranu za 'Maestro'

'Primljena peka i plaćeni put nisu mito nego prijateljska gesta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja za mali Maestro, bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Ivan Gotovac, iznoseći obranu opovrgnuo je da je bosanskom poduzetniku Svjetlanu Staniću pogodovao i nudio povoljnije uvjete za dionice Dalamcijavina i hotela Bellevue.

 Sa Stanićem, s kojim je ujedno i obiteljski prijatelj, razgovarao je o tome ali, tvrdi, nije počinio niti jednu radnju na štetu Hrvatske. Da mu je htio pogodovati, kaže, nikad ne bi tražio nadopunu ponuda prije natječaja. A da je bio korumpirana osoba informacije o prodaji Dalmacijavina davao bi mu 'ispod stola' što nije učinio, veća ga je uputio na revizore,neka prikuplja dokumentaciju, traži pravna savjete. O svemu što je radio obavijestio je sve one koje je i trebao. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponovljeno suđenje Maestro: Gotovac tvrdi da je Polančec sve znao Slika nije dostupna Odluku će donijeti naknadno 'Mali maestro': Vrhovni sud razmatra USKOK-ovu žalbu

>> Završne riječi na malom Maestru

Njegov je posao bio da razgovara s potencijalnim investitorima, što je bio i drugooptuženi Stanić. Peka i plaćeno putovanje u Monte Carlo koje je primio od Stanića rezultata je njegovog prijateljstva od ranije. Štoviše, kaže, na tom je putu platio i čitav niz večera, pa su se troškovima izjednačili. Međusobno su se darivali, a poštovanjem mu je Stanić želio uzvratiti na njegov raniji poziv i odlazak na tjedan mode u Pariz. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene