Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje na koje svi čekaju odgovor

Kamere Nove TV snimile šefa SOA-e na ulasku u Banske dvore - O čemu je razgovarao s Oreškovićem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef SOA-e Daniel Markić neposredno prije Oreškovićevog obraćanja javnosti, bio je u zgradi Vlade, čemu je svjedočila naša reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Nekoliko sati prije poruka šefa Vlade kamere Nove TV jedine su snimile ravnatelja SOA - e Daniela Markića na ulasku u Banske dvore.

Pročitajte i ovo Novi ravnatelj SOA-e - 4 Novi sukob s Plenkovićem Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV otkrio kad će Milanović riješiti imenovanje novog šefa SOA-e Andrej Plenković i Zoran Milanović - 1 Nastavak trzavica Što je i kako SOA radila u slučaju Ivana Turudića? Milanović ne odustaje, Plenković ne posustaje

'Sad svi pitaju gdje sam otišao, sastao sam se s kolegama iz SOA, a na to, nažalost ne mogu sada previše govoriti što su bile teme. Bio je hitan jedan sastanak s kolegama iz SOA-e', rekao je Tihomir Orešković.

Odgovor koji nije ponudio javnosti, traži prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na čijem odlasku Orešković inzistira.

'Mislim da je vlada tijelo koje je nadređeno SOA-i ne vidim koji su razlozi jaki da se ne održi sjednica Vlade. Orešković treba objasniti što se to dogodilo u SOA-i', rekao je Karamarko.

Bivši šef tajnih službi predsjedniku Vlade poslao je jasnu poruku.

'Ne bih volio da nam se SOA i slične sigurnosne službe ili policijski Uskoci opet pojavljuju negdje u izbornim, predizbornim situacijama i nekakvom preslagivanju to smo imali za vrijeme prošle vlasti, to sam stalno upozoravao na zlouporabe', dodao je Karamarko.

Očitovanje će tražiti i nadležni saborski odbor.

'Neozbiljno je i neodgovorno od premijera na takav način izvještavat o sastancima. Ako je i bilo potrebe za takvim sastancima onda to ne govoriš na presicama! To je onda sigurna stvar koja je tajna, to ne govoriš na press konferenciji!', komentirao je Ranko Ostojić.

Ne vide svi u HDZ-u u tome problem.

'Normalna je situacija da ravnatelj SOA-e i netko iz SOA-e redovito izvješćuje premijera', glasio je komentar Miroslava Tuđmana.

Sa svim je, potvrđeno nam je, bila upoznata i predsjednica. Markić je danas bio i na Pantovčaku.
Imali su redoviti sastanak, nije riječ o izvanrednoj situaciji - uvjeravaju s Pantovčaka.

MOST se u to ne želi miješati.

'SOA treba biti isključivo profesionalna, tako da ne bi ulazio u tu situaciju, to trebaju bit profesionalci. Ne bi li to trebalo biti u tajnosti? To su poslovi, koje moraju premijer i predsjednica zajedno odrađivati, rekao je Miro Bulj.

A Tihomir Orešković i Kolinda Grabar-Kitarović, očito, najbolje znaju zašto su primili Markića i o tome - šute.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene