Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Teroristi sporta'

SVI IH OSUĐUJU 'Uspjeli su uništiti sve što je bilo lijepo i dobro'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi osuđuju potez huligana na utakmici Hrvatska - Češka.

Skupina hrvatskih navijača smještena iza gola Petra Čecha u teren je u finišu utakmice Hrvatska - Češka bacila 10-ak baklji što je prouzročilo privremeni prekid susreta.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Slika nije dostupna Dobili zabranu odlaska na utakmice NEREDI NA STADIONU Petorici osumnjičenika određen istražni zatvor

UEFA je pokrenula disciplinski postupka protiv Hrvatske, a o sramoti s hrvatske tribine na stadionu u Saint Etienneu pišu ugledni svjetski mediji. Ponašanje, kako ih je nazvao Ante čačić, 'terorista sporta' svi osuđuju.  Mnogi su se oglasili ispod statusa Kolinde Grabar Kitarović.

'Uhititi i javno objaviti identitet ovih divljaka, a osobito onih koji ih plaćaju da to čine i koji ih štite. Neka se jasno i glasno imenuju svi koji stoje iza ovog', stoji u jednom od komentara.

'Da ih je sram, ne bi to radili. Uspjeli su uništiti sve što je bilo lijepo i dobro. Engleska je riješila problem svojih huligana, da se ugledamo na nju?', piše jedna korisnica Facebooka.

'Zašto u ovoj jadnoj Hrvatskoj pojedinci unište sve što je moglo biti dobro', jedan je od komentara na Twitteru.

MZOS osudio huliganski ispad na utakmici Češka - Hrvatska

I Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa (MZOS) objavilo je u petak navečer kako najoštrije osuđuje huligansko ponašanje i ispade tijekom utakmice između Hrvatske i Češke na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

MZOS izražava žaljenje što je, kako navodi, sramotnim ponašanjem jedne malene skupine, koja sebe nema pravo nazivati hrvatskim navijačima, bačena ljaga na ime i ugled Hrvatske nogometne reprezentacije i naše Domovine.

"Pozivamo nadležne institucije da pronađu i najoštrije kazne počinitelje ovoga nemilog događaja kako bi se ubuduće iskorijenile ovakve slike s nogometnih terena", ističe MZOS i ocjenjuje kako je sramotno i kukavički ovako nastupiti, ne samo prema igračima koji s ponosom nose dres Hrvatske nogometne reprezentacije, već i prema njihovim obiteljima.

MZOS naglašava kako "ponos naše zemlje, naši sportaši, moraju prestati biti taoci destruktivne skupine huligana te poziva kako je "vrijeme da jasno pokažemo da je dosta!"

Poručuju hrvatskim reprezentativcima da su ponosni na njih. "Veliko Vam hvala što ste za vrijeme utakmice pokazali vrhunsku igru, borbenost i zajedništvo, primjerom pokazujući kako se voli svoja Domovina i kako se za nju istinski bori!", poručili su iz Ministarstva. (Hina/Ma.B.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene