Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna nostalgična...

‘Svi mi koji smo iz osamdesetih’...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nevjerojatna je bila ta Bazooka. Malo je žvačeš, onda izvadiš i Bazooka postaje hladno oružje. Zbilja, jadni današnji klinci koji ne znaju kako je Bazooka bila super.'

Što sve današnji klinci nikada neće znati? Svako malo se na Facebooku pojavi neka tema iz grupe ‘Svi mi koji smo iz osamdesetih’ i onda krene slavljenje tog vremena kada smo imali kazete, Bazooke, walkmane i ostale blagodati visoke tehnologije iz dvadesetog stoljeća i kako su današnja djeca ‘jadna’ jer nikad neće umjesto ovih prefinih Orbitača žvakati Bazooku od koje vam otpada zubna caklina samo kad je pogledate i to još neodmotanu.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

Bazooka je predivan simbol osamdesetih, to joj nitko ne može oduzeti i zaista je bila sjajna žvaka, ali samo prvih dvadeset sekundi. Onaj šećer koji bi u prvih nekoliko zagriza čak i karijes natjerao u bijeg je naprosto bio neprocjenjiv. Suze bi vam išle na oči dok se taj šećer nije skroz rastopio, a onda bi Bazooka postala tvrda guma šugavog okusa, koja bi se još više stvrdnula čim je izvadiš iz usta. Nevjerojatna je bila ta Bazooka. Malo je žvačeš, onda izvadiš i Bazooka postaje hladno oružje. Zbilja, jadni današnji klinci koji ne znaju kako je Bazooka bila super.

Kad odrasli pišu pismo Djedu Božićnjaku...

Evo odgovora na drevno pitanje: Zašto cure na WC idu u paru ili grupicama?!

PRIZNATI ILI NE: Radite li i vi ovo?!

Walkman isto. Poslušaš sedam-osam pjesama i moraš izvaditi kazetu van, okrenuti je na drugu stranu i ponovno staviti u walkman. Otprilike je to značilo da moraš promijeniti i baterije. Slušalice koji bi dobili uz walkman su uvijek bile neke traljave, tanke i labave, stalno su spadale s glave, a ni sa zvukom se nisu mogle pohvaliti. A najbolji trenutak bi bio kad kazeta počne zavijati, jer je baterija na izdisaju.

Evo recimo današnja djeca nikada neće znati kakav je osjećaj bio kad moraš platiti zakasninu za film u videoteci. Kad se danas sjetite te fore sigurno vam suza krene na oko. Dočepaš se nekog filma, ako si dobar s vlasnikom ili tipom koji radi u videoteci napravit će ti solidnu kopiju i posuditi da ne čekaš danima na recimo Umri muški. I onda zakasniš jedan dan i plaćaš kaznu. Ajme! A mogli ste posuditi još jedan film za te novce. Fakat je koma današnjim klincima što ne mogu posuđivati filmove, već gledaju 3D filmove.

Bazooke, walkmani, video kazete, šišmiš rukavi, špricani jeans, krafna sa šlagom, gusti sa šlagom, Filter 160, Sabrina, Top Gun, pisaća mašina, Shot Through The Heart od Bon Jovija, E. T., špagerice ili espadrile, Gremlini, Pacman, He-Man i gospodari Svemira, MTV, Atari, crtić Gustav, Break Dance, Muppet Show, čekanje u redu za kruh i kavu, čokoladno mlijeko u trokutastom tetrapaku… Pitajte nekog klinca koji ima 12 ili 13 godina bi li probao nešto od toga. Kako da ne!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene