455234
455234
455234
455234
455234

NE MOGU POLETJETI!? Snimili smo 7 "otpisanih" hrvatskih MiG-ova u zraku

  • , 28.10.2016., 20:07
  • Autor:
  • komentara

U zraku je danas bilo čak 7 hrvatskih MIG-ova, iako nas je vojska uvjeravala da naši borbeni avioni ne mogu poletjeti.

 
 
 
 
Povratak otpisanih (Video: Dnevnik Nove TV)
Povratak otpisanih (Video: Dnevnik Nove TV)

Proteklih nekoliko mjeseci govorilo se da su MIG-ovi, poput popularne "kockice", neispravni i zbog toga prizemljeni, no danas su ipak poletjeli, i to u isto vrijeme što se ne događa često.

Makar je to bila prilika za pohvaliti se - Ministarstvo obrane to nije učinilo.

Reporterska ekipa Nove TV snimila ih je na povratku s vježbi u Dalmaciji.

Prizor koji se ne viđa često

"Prizor poput ovog ne viđa se svakodnevno. Zapravo - nikad. Pogotovo, zna li se da je dio aviona mjesecima bio prizemljen. Prizemljila ih je istraga o, navodno, sumnjivom remontu u Ukrajini. No, s obzirom da još traje - nije jasno što se to, u međuvremenu promijenilo. 

Naša je kamera do danas "neispravne" borbene avione ulovila u letu", javila je reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Ministarstvo ne daje odgovore

Pokušali smo provjeriti i s kakvim su se iskustvom s obuke u Zemuniku vratili piloti, no Ministarstvo obrane zabranilo je razgovor s njima i ponovno zatvorilo svoja vrata.

Novi ministar obrane prije nekoliko dana nije imao konkretan stav o budućnosti zrakoplovstva, alli nam je nakon upita o MIG-ovima - dao obećanje.

"Nema nikakvog razloga da nakon analize stanja damo sve informacije hrvatskoj javnosti", kazao je Damir Krstičević prošlog tjedna.

S obzirom da "otpisani" avioni ponovno lete, ispada da odluka o prizemljenju prije gotovo 9 mjeseci - i nije bila opravdana kako se javnost uvjeravalo.

No, odgovore o tome nadležni odbijaju dati.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se