Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najkritičnija područja

Sve više vode iz ribnjaka: Na lekeničkom području ugroženo nekoliko naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviši vodni val Kupe i Save prošao je sisačkim područjem.

Nakon što je vrh vodenog vala Kupe i Save prošao sisačkim područjem, u opadanju su i vodostaji Gline i Une, doznaje se u Hrvatskim vodama. No još prijete zaobalne vode, koje su u porastu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna moj.report@novatv.hr SNIMKE IZ ZRAKA Pogledajte poplavljeni dio Hrvatske! Slika nije dostupna Očekuje se stagnacija, a potom i pad vodostaja FOTO Vrhunac vodenog vala: Vodostaj Kupe 824 cm, najviši u posljednjih 40 godina!

Stanje je najkritičnije na lekeničkom području, gdje je ugroženo nekoliko naselja. Sve više vode dolazi iz bivšeg ribnjaka između Dužice i Žažine, gdje stotinjak vojnika na smjenu od sinoć uvršćuje i podiže zečje nasipe. Neke kuće i okućnice su već poplavljene, pa su stanovnici i stoka morali biti evakuirani.

Ceste prema Letovaniću i Starom Brodu su još pod vodom i do tih je naselja moguće samo terenskim vozilima. Ipak, opskrba osnovnim namirnicama je normalizirana. Kako je rekao načelnik Općine Lekenik Ivica Perović, osim Općine, hranu i druge namirnice ugroženim su stanovnicima dostavili Crveni križ iz Siska i Caritas Sisačke biskupije.

FOTO I VIDEO Sisak: Voda će se povući za tjedan dana, a tada će zbrajati štete

Od ranog jutra ronioci Ronilačkog kluba Sisak postavljali su zaštitne folije uz raskvašene nasipe, pa je opasnost od mogućeg probijanja nasipa osjetno umanjena. Zaobalne vode prijete i na petrinjskom području, pa branitelji postavljaju zečje nasipe u dijelu Petrinje, Mošćenici i Staroj Drenčini.

Odra se od Veleševca vraća prema Čičkoj Poljani. Dobrovoljna vatrogasna društva u mjestu pune vreće za obranu ugroženih kuća. Stožer za zaštitu i spašavanje upozorava mještane da budu u pripravnosti, a sve potrebe mogu prijaviti u stožer kod Stare škole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene