Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepostojeći apartmani

Odmor iz noćne more: Dođete na dogovorenu adresu, a tamo nema ničega!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je veći broj prevara vezanih uz iznajmljivanje nepostojećih apartmana, većinom na moru. Prevaranti oglase uglavnom objavljuju na Internetu a nakon što im turisti uplate predujam, netragom nestaju. Dva takva slučaja zabilježena su ovog tjedna u Istri. Jedan od počinitelja je uhićen

Obično to ovako izgleda: turisti dođu na dogovorenu adresu a tamo - nema smještaja! Nema ničega. I kad pokušaju nazvati posrednika, odgovora nema. Novac su već uplatili. Shvaćaju da su prevareni. Odmor se pretvara u noćnu moru.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Vrućine - 11 Najviše posjetitelja u Istri Jesmo li puni ili smo podbacili? Objavljeni najnoviji turistički podaci

U PU istarskoj ovog su tjedna zaprimili prijave takvih slučajeva prijevara na području Umaga i na području Poreča. 

Prevaranti oglase uglavnom objavljuju na poznatoj društvenoj mreži i stranici za prodaju i kupnju.

U današnje vrijeme, kažu turisti, opreza nikad dosta.

"Uvijek pregledam ocjene gostiju, a u obzir dolaze samo stranice koje imaju osiguranje i preuzimaju odgovornost za moguće probleme", kaže Mark iz Engleske.

U svojoj domišljatosti prevarantima nema kraja.

"Imamo dvije vrste takvih problema. Jedan, ukoliko gosti dođu na nepostojeći smještaj, a drugi je da dođu na smještaj koji davatelj smještaja nije ugovorio s tom stranicom ili s tim posrednikom", pojašnjava Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

I dok porečki prevarant možda upravo sada iznajmljuje još jedan nepostojeći apartman, umaški je uhićen. Priveden je u pritvorsku jedinicu. Prijeti mu kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene