Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puna primjena u još 8 županija

Bez zamjerki: E-receptima zadovoljni pacijenti, liječnici i farmaceuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Elektronski recepti ušli su u punu primjenu u još osam županija.

Nakon Ličko-senjske i Međimurske, koje su prve počele s prvim radnim danom ove godine - središnja Hrvatska, Istra i Primorje - također su kompjuterizirani.

Pročitajte i ovo Kolaps sustava na jugu - 2 vlada panika Krajnjem jugu zemlje prijeti kolaps sustava: "Entuzijazam ne može trajati vječno" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

>> E-recepti uspješno profunkcionirali, a pacijenti dolaze s papirnatim

Tako od danas ni u Rijeci nema više starih papirnih recepata, već pacijenti sa zdravstvenom iskaznicom podižu lijekove prepisane od liječnika. Novitetom su svi zadovoljni, pacijenti, liječnici i farmaceuti.

'Mislim da će medicinskim sestrama olakšati posao i da će biti manje papirologije i da će svima nama biti jednostavnije', rekla je Marina Kalčić, medicinska sestra.

'Suština inače cijele priče kod nas je u tome da dobijemo više vremena za rad sa ljudima, a ovaj dio rutinski posla da se odrađuje koliko god je moguće elektronski', pojasnio je dr. Nebojša Nikolić. 'Sve skupa štima, sve funkcionira, svi recepti koji su došli, mi smo ih našli, naravno izdali, evo pacijenti su zadovoljni', rekla nam je Margita Mazzi, magistra farmacije.

'Nadam se da će biti manje gužve i da će ljudi dolaziti prije do liječnika i do lijekova. A ako padne sustav, valjda imaju neku rezervnu varijantu', rekao je što o novom sustavu, bi se trebao isplatiti za manje od tri godine, misli Žarko Radić, pacijent.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene