Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve manje sretni

Sve manje Hrvata optimistično: 59 posto ne vidi perspektivu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optimizam u Hrvatskoj spao je na niske grane, pokazalo je istraživanje nacionalnog indeksa sreće.

A život je najljepši, uz stanovnike metropole i Gorskog kotara, onima koji žive uz more. Riječani priznaju - sretni smo!

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Slika nije dostupna Prva usporedba susjednih država Prvi zajednički indeks sreće: Doznajte jesu li sretniji Srbi ili Hrvati?

Njihovom osjećaju sreće sigurno nisu mnogo pridonijeli političari. Prema istraživanju magazina Banka i Hendala manje od 3 posto građana zadovoljno je radom političkih stranaka. 75 posto građana smatra da ne rade u interesu građana.

>> Evo popisa najsretnijih zemalja svijeta, što mislite gdje je Hrvatska?

'Ja mislim da građani s pravom percipiraju da značajni dio političkih procesa zapravo koristi prije svega onima koji su dio tog procesa. Dakle, jedna vrsta predatorskog ponašanja samih političkih elita. Drugo, ni rezultati u riješavanju društvenih problema nisu zadovoljavajući', pojasnio je prof. Nenad Zakošek, dekan Fakulteta političkih znanosti.

Svjestan je toga i najmlađi saborski zastupnik, no tvrdi - radim isključivo u interesu građana.

'Budim se s tim, idem leći s tim. Otkako sam saborski zastupnik, kao predstavnik mlađe generacije stalno sam u Zagrebu i da vam kažem, ovih šest mjeseci možda sam 20 dana vidio svoju ženu', kazao je SDP-ov Ivan Klarin.

U HDZ-u kažu da nema jednostavnog recepta za promjenu ovakve percepcije građana.

'Ima jedna izreka - povjerenje je vrlo teško steći, ali ga je vrlo lagano izgubiti. I očito da je ovih 20 i nešto godina koliko traje hrvatska država, povjerenje u institucije i politiku, pa tako i političke stranke izgubilo', smatra HDZ-ov Goran Jandroković.

'To je problem koji se dugo godina stvarao i ne može se riješiti preko noći', istog je mišljenja HNS-ovac Igor Koloman.

Toga su svjesni i građani, no strpljenja, za čekanje nekih boljih vremena - imaju sve manje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene