Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rebro je završena priča

Sve je više ponuda na stolu: Interes za uglednim neurokirorgom Josipom Paladinom raste, no gdje bi zapravo mogao nastaviti raditi?

Josip Paladino (Foto: Pixell)
Josip Paladino (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Nakon brojnih reakcija na otkazivanje produljenja ugovora uglednom hrvatskom neurokirurgu prof. dr. Josipu Paladinu od strane KBC-a Rebro, i dalje ostaje pitanje gdje će on nastaviti s radom, za koji je i sam rekao da je sposoban i za koji mu novac više nije motivacija.

Prema neslužbenim informacijama na koje se poziva Slobodna Dalmacija, ugledni domaći neurokirurg Josip Paladino mogao dobiti posao u mostarskoj bolnici.

Pročitajte i ovo Razdvojene sijamske blizanke - 5 Prvi takav slučaj u Izraelu Razdvojene sijamske blizanke prvi put mogu vidjeti jedna drugu, neurokirurzi presretni: "Oduševljen sam koliko je cijela ekipa uspjela“ Josip Paladino (Foto: Pixell) U Svetoj Nedelji Ugledni neurokirurg dobio novi angažman: Paladino će raditi u poliklinici za liječenje karcinoma

Ranije je već dobio ponudu od župana Virovitičko-podravske županije Igora Androića da dođe raditi u virovitičku Opću bolnicu.

Specijalna bolnica "Sv. Katarina", u kojoj Paladino privremeno radi od listopada 2017. godine, isto se tako spominje kao ozbiljan kandidat za njegov stalni angažman.

"Profesor Paladino u pravilu četiri puta mjesečno obavlja preglede pacijenata, a i radi operativne zahvate kralježnica. On kod nas ima jako puno posla i vlada velika zainteresiranost za njegove usluge, tako da mogu reći da su svi njegovi termini kod nas mjesec dana unaprijed zauzeti. Mi smo otvoreni za svaku vrstu razgovora s prof. dr. Paladinom, ali ipak je on taj koji donosi odluku", rekla je za Slobodnu Dalmaciju Jadranka Primorac, članica Uprave Specijalne bolnice "Sv. Katarina".

Kako je Paladino rođeni Splićanin, nije isključeno niti da se za njegove usluge počne boriti i KBC Split, odnosno župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban vidi to kao opciju.

"Iako KBC Split nije u županijskom vlasništvu, ja kao župan učinit ću sve ono što mogu da jedno tako veliko svjetsko ime dovedem u KBC Split. Naravno, moram razgovarati s prof. dr. Ivom Jurićem, ravnateljem splitske bolnice, i vidjeti kakav je njihov stav u vezi s ovom inicijativom", rekao je Boban za Slobodnu.

U KBC-u Split pak ističu da su spremni za tu incijativu.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić tvrdi pak da vrhunska stručnost prof. dr. Paladina nije upitna, ali da pitanje produljenja njegova ugovora ipak nije u nadležnosti Ministarstva zdravstva.

Podsjetimo, nakon goleme podrške koju je Paladino dobio od javnosti i kolega, njegova supruga Zrinka Paladino, koja je na njegov slučaj s KBC-om Rebro prva i upozorila, u srijedu je statusom na Facebooku javnosti i zahvalila na iskazanoj podršci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene