Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunac ludovanja

Svakodnevica je inspiracija ovogodišnjeg karnevala u primorju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karnevalska ludovanja, koja u Primorju traju još od siječnja, danas su kulminirala velikom međunarodnom povorkom u Rijeci.

U velikoj međunarodnoj karnevalskoj povorci ove je godine sudjelovalo više od 9 tisuća maski, a pljeskom su ih pratili deseci tisuća gledatelja. Ovdje u Primorju vole reći kako je karneval peto godišnje doba. Doba ludovanja i opuštanja. Ti su dokazale i sve maske koje su danas prodefilirale Korzom. Mašte im zaista nije nedostajalo, a nije ni volje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODGOĐEN KARNEVAL Ima maski koje vesele, ali ni ove godine nećemo ih gledati u povorci: Rijeka donijela tešku odluku, a za ljeto sprema iznenađenje Sven Marcelić (Foto: Dnevnik.hr) Izgrednike treba sankcionirati Maškare prerasle u skandal: "Mi smo neuspješna zemlja posttranzicije puna frustriranih ljudi koji se iživljavaju nad slabijima"

Alegorijska kola i kostimi nerijetko se izrađuju mjesecima pa veseli karnevalisti ne bi li se pokazali u punome sjaju uzimaju godišnje odmore, koriste slobodne dane, a u povjerenju nam znaju reći i kako je broj bolovanja u ovome kraju ovih mjeseci sigurno nešto veći. No isplatilo se. Korzo je danas naprosto eksplodirao. Naravno, nije nedostajalo ni političke satire. Evo djelića atmosfere.

Velik trud

Zatvorske prugice bile su jedan od glavnih hitova Riječkoga karnevala. Inspiracije ove godine nije nedostajalo, a muku s politikom ne mučimo samo mi. Čini se kako je ove godine uz politiku nepresušno vrelo inspiracije postao i nogomet. S maškarama sve izgleda tako lako, no iza svega stoji velik trud. To svi prepoznaju pa tko barem jednom dođe, taj se na karneval sigurno i vraća.

Raspjevani i rasplesani Korzo tako ni ove godine nije razočarao, a inspiracija za iduću godinu? Svi se nadaju kako će je morati potražiti u mašti, a ne svakodnevici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene