Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz toplog u hladno

'Svaka promjena vremena može izazvati tegobe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kišobran i toplija odjeća obvezni su ovih dana. Najavljeno pogoršanje vremena zahvatilo je gotovo sve krajeve Hrvatske. Samo će krajnji jug uživati u toplom i suhom vremenu.

Kratke rukave i sunčane naočale zamijenili su kišobrani i topla odjeća. Najavljeno zahladnjenje zahvatilo je veći dio zemlje. Zbog naglih promjena temperature, djelatnici Hitne pomoći rade pojačanim intenzitetom. Posebno su na udaru kronični bolesnici.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, meterolog stiglo veliko nevrijeme Meteorolog Dnevnika Nove TV objasnio kakav je to opasni fenomen pogodio dijelove Istre te kako nastaju pijavice Valovi u mjestu Povile Nevrijeme na Jadranu FOTOGALERIJA Oluja zahvatila krajeve uz Jadran: Jako jugo stvaralo probleme, pogledajte nevjerojatne prizore iz Dalmacije

Zbog nagle promjene temperature brojni su građani zatražili medicinsku pomoć. Posebno su na udaru kronični bolesnici, osobe s niskim krvnim tlakom kao i bolesnici koji imaju problema s dišnim sustavom. Liječnici savjetuju mirovanje i obvezno uzimanje terapije.

'Svaka promjena vremena, bilo da je porast ili pad temperature, može izazvati određene tegobe i kod zdravih, a posebno kod bolesnih osoba', ističe dr. Matija Rimac iz Zavoda za hitnu medicinu Zagreb. 'Kronični bolesnici kao što su astmatičari ili ljudi s povećanim tlakom oni će reagirati na zahlađenje s nekim dodatnim tegobama koje do tada nisu imali', naglašava Rimac.

Nepredvidljivi meteorološki uvjeti posebno su uzbunili stanovnike istočne Slavonije. Hitna pomoć u tom dijelu imala je pune ruke posla, u nekim gradovima i do 50 intervencija na dan s velikim brojem smrtnih slučajeva. I kod naglih temperaturnih promjena liječnici preporučuju umjereno kretanje. Kiša i loše vrijeme nisu omeli brojne turiste na opatijskom području. Uživanje u suncu zamijenili su kišnim obilaskom.

Ni novi radni tjedan neće početi toplo. Očekuje nas temperatura nešto niža od današnje. Kišobrani i dugi rukavi još će neko vrijeme biti obvezni, no već od sredine tjedna vraća nam se sunce, a s njim sunčane naočale, kratki rukavi i uživanje u proljetnim danima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene