Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suspendirana odvjetnica Birimiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačku odvjetnicu Anu Birimišu, koju USKOK tereti za "pranje novca" stečenog preprodajom droge narko skupine s Korčule predvođene njezinim mladićem Jakšom Cvitanovićem Cvikom, suspendirana je i do okončanja stegovnog postupka ne smije se baviti odvjetništvom.

"Odluku o suspenziji jednoglasno je donio Izvršni odbor Hrvatski odvjetničke komore (HOK)", potvrdio je danas Hini predsjednik Komore Leo Andreis. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena iskaza Cvik i Zulim oslobođeni optužbe za prijetnju Slika nije dostupna Osuđen na osam godina Cvik ponovno na sudu, zbog prijetnji bivšoj djevojci

Dodao je da je protiv dubrovačke odvjetnice stegovni postupak pokrenut odmah po primitku kaznene prijave kojom je USKOK sumnjiči da je usko surađivala s Cvikom i da je novac dobiven iz njegovih poslova "prala" kupujući nekretnine i drugo.

Birimiša je 24. siječnja uhićena i pritvorena, a nakon što su
ispitani svi ključni svjedoci 9. veljače je puštena na slobodu.

U istrazi je opovrgnula da je raspolagala s najmanje dva milijuna kuna "zarađenih" preprodajom droge.

Istraga protiv Cvitanovića kao organizatora i ostalih pripadnika zločinačke organizacije koja je, kako tvrdi USKOK, preprodavajući heroin na Korčuli pribavili najmanje 10 milijuna kuna, pokrenuta je u studenome prošle godine.

Cvik je uhićen polovicom siječnja u Splitu, šest mjeseci nakon bijega od policajaca na Korčuli koji su ga sprovodili zbog nasilja i teškog ozljeđivanja jedne osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene