Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suspendiran svećenik priveden zbog bluda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije priopćio je da je župnik, koji je jučer priveden zbog sumnje za blud nad dvojicom malodobnika, razriješen službe za vrijeme trajanja istrage.

'Ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije odlučno osuđuje svako nedolično vladanje i čine, poglavito one koji se mogu shvatiti u smislu zlostavljanja ili iskorištavanja djece. O tom slučaju za sada ništa ne možemo suditi, nego s povjerenjem očekujemo cjelovite rezultate saslušanja i daljnje istrage. S obzirom na to da se sudska istraga nastavlja, Ordinarijat je razriješio župnika Antu Karoglana dosadašnje službe', navodi Ordinarijat.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Slika nije dostupna Omiški svećenik priveden zbog pedofilije

U izjavi se kaže kako je Ordinarijat obaviješten iz policije da je
'našeg svećenika Antu Karoglana, župnika u Ostrvici (Omiško zaleđe), optužio 17-godišnji mladić za nedolično dodirivanje'.

'Svi smo u Nadbiskupiji iznenađeni tim optužbama jer do sada protiv tog svećenika nije bilo nikakvih prijava te naravi. Poznato nam je da je imao nesuglasica s nekim obiteljima zbog odbijanja obreda koji su bili traženi', piše u izjavi. 

>> Omiški svećenik priveden zbog pedofilije

Policija je danas izvijestila kako je utvrđena osnovana sumnja da je 62-godišnjak počinio dva kažnjiva djela bluda na štetu dvojice malodobnika od početka rujna 2004. do kraja lipnja 2006. zbog čega je jučer sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene