Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok i tuga

Suradnici i struka tuguju za maestrom Šutejom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić u povodu smrti istaknutoga hrvatskog glazbenika Vjekoslava Šuteja izrazio je danas žaljenje što nakon svih očekivanja maestro nije pobijedio opaku bolest.

'Hrvatska je, posebice glazbena umjetnost, njegovom smrću izgubila velikog umjetnika koji je na osobit način afirmirao hrvatsku glazbu u zemlji i svijetu', izjavio je Puljić. Maestro Šutej, šef-dirigent Zagrebačke filharmonije, jedini je hrvatski dirigent koji je 140 puta u bogatoj karijeri dirigirao orkestrom Bečke državne opere, istaknuo je Puljić. Ravnatelj Koncertne dvorane 'Vatroslava Lisinskog' Dražen Siriščević kazao je u povodu Šutejeve smrti da netko poput njega ne može nestati s ovoga svijeta kojem je toliko puno dao da bi se sve to od danas moglo pretvoriti u ništa.

Pročitajte i ovo Ilustracija On je slutio Napisala je knjigu za djecu o tuzi nakon smrti supruga: Sad je optužena za njegovo ubojstvo Jasna Karačić Zanetti ZA DNEVNIK NOVE TV Čelnica udruge pacijenata: "Ako netko čeka na pretragu dvije godine, onda ne govorimo o listi čekanja"

'Maestro Šutej nikad nije priznavao ni poraze, ni gubitke, pa ni ja danas ne mogu priznati da ga više nema među nama. On i dalje živi svojim velikim djelom', istaknuo je Siriščević. Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender rekao je da Điđiju mnogi od nas puno duguju, a on nikomu. Zatočeni njegovom strašću, dosegnuli smo sama glazbena zviježđa, dodao je Prlender.

'Liječenje je počeo u američkom Seatlleu gdje mu je prvi put presađena koštana srž. U travnju se vraća u Hrvatsku, Uvjeren kako je izliječen. I čim je mogao vratio se na pozornicu. Publika ga je velikim pljeskom pozdravila na koncertu Opera pod zvijezdama. U našem posljednjem razgovoru na sam dan koncerta bio je pun optimizma', rekla je Martina Tomčić Moskaljov, operna pjevačica.

Obitelji Šutej pisma sućuti već su uputili brojni prijatelji i suradnici, ali i državni dužnosnici - ministar kulture Božo Biškupić, predsjednik RH Stjepan Mesić i premijerka Jadranka Kosor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene