Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadar nakon poplave

'Suprug od muke ne može u podrum, tko će nam platiti 10.000 eura štete?!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nevjerojatne količine kiše koja je od petka navečer pala u Zadru stanje je danas dovedeno u red. No, oni čiji su podrumi i kuće poplavljeni tek se pitaju tko će štetu platiti.

Danas po suncu prosječan posjetitelj Zadra mogao bi se samo upitati kakva kiša, koja poplava, jer grad je bio sunčan, a vode nigdje, turisti mirno šetaju. No, zaista nakon goleme kiše jučer i prekjučer mnogi podrumi bili su i metar i pol pod vodom i mnogi su Zadrani pretrpjeli veliku štetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milijunska šteta nakon poplava Nin već treći dan pliva u vodi, Hrvatske vode: "Nasip je bio funkcionalan" Slika nije dostupna Nevrijeme i kiša su paralizirali grad Predsjednica u poplavljenom Zadru: "Malo me to podsjeća na rodni kraj"

Uništena je bijela tehnika, strojevi, automobili. Vatrogasci su zadnja dva dana ispumpavali u stotinu kuća. Tko će to nama platiti pitaju se mještani. Gradonačelnik Zadra najavljuje da mogu samo od Župamije traziti raspisivanje elementarne nepogode. To će sutra i razmatrati.

>> Zadar sanira štete, intervencije u nekoliko podruma

Ispumpavali su vatrogasci vodu i jutros. Ljudi i dalje zovu jer u dva dana jednostavno se nije stiglo u sve domove. Na Zadarskom predjelu Stari Bokanjac još ima vode. Jednoj obitelji je stradala mehaničarska radionica od koje žive. Gospođa kaže, suprug od muke ne može u podrum. Uništene su bušilice i druga tehnika. 'Tko će meni to platiti, 10 tisuća eura je tu, tko će platiti', ističe supruga.

U susjednoj kući poplavljen je umjetnički atelje. Slike, skice, knjige, sve je natopila voda. Na drugim lokacijama Zadra isto slična situacija. No, ipak je najteže obiteljima kojima je stradao dom, kojima su kuhinja i kreveti u vodi.

Na tržnici koja je od petka plivala pod vodom danas sve u redu. Ni Forum na kome se još jučer igrao vaterpolo danas se ne sjeća kiše. No, sjećaju se konobari. Ipak, danas sve osušeno i čisto. Zahvaljujući vatrogascima i gradskoj Čistoći. Turisti su danas ipak mirno uživali u pogledu na grad i more.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene