Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosimo detaljnu prognozu za Uskrs

Za ovakvu se prognozu ipak treba pripremiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon blagog i iznadprosječeno toplog ožujka stiglo nam je pravo prevrtljivo proljeće. Produženi vikend mnogi će iskoristiti za druženje s najmilijima. Evo kakvo nas vrijeme očekuje.

Red sunca, red kiše. Malo je hladno, pa nas potom toplina sunca mami na uživanje na otvorenom. Nerijetko nas razbude snažni vjetrovi sa sjevera, zatim se pojave oni sa juga koji nam zadaju glavobolje, a nakon njih ponovno dolazi kiša. Vrijeme kao da se igra sa nama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

"Koliko je u godini dana, toliko je u travnju vremena", kazao je meteorolog Dnevnika Nove TV, Milan Sijerković koji je upozorio na prodor hladne ciklone u Sredozemlje, što je prema njegovim riječima loš znak.

Vremenska prognoza: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Nakon zimskih blagdana, u nadi da će nam vrijeme do sljedećih slobodnih dana brže proći, zasukali smo rukave i prionuli na posao. "Uskrs nam ove godine dolazi ranije", rečenica je koju smo čuli jednako koliko i onu o učinkovitosti rada Vlade. Već smo ga isplanirali. Uskršnji produženi vikend bit će prilika za odmor, prilika za uživanje na suncu, za ispijanje kave na terasama kafića ili pak za šetnju uz more. Vrijeme se poigralo s nama.

PREVRTLJIVO PROLJEĆE

Nakon blagog i iznadprosječeno toplog ožujka stiglo nam je pravo prevrtljivo proljeće.

Jutarnje temperature spustile su se na ništicu zbog čega se veliki dio zemlje probudio uz mraz i maglu. Tijekom dana u većini krajeva vrijeme će biti djelomice sunčano uz mogućnost kiše ponegdje na kopnu te u Dalmaciji.

Temperature svježije u odnosu na dane koji su iza nas. Najniža temperatura od -3 do 2, na Jadranu 5 do 10. Najviša dnevna između 8 i 13, na Jadranu 13 i 17 stupnjeva Celzijevih. Stanovnike Jadrana očekuje umjerena bura, na sjeveru i jaka, doznajemo u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Veliku subotu mnogi će iskoristiti za obiteljsko druženje, a ukoliko ga planirate provesti na otvorenom ne zaboravite ponijeti sa sobom kišobrane, kabanice i hit svakog proljeća - gumene čizme. Slijedi jače naoblačenje sa zapada koje će već prijepodne donijeti kišu na sjeverni Jadran, Liku i Gorski kotar.

Osim kiše u Lici i Gorkom kotaru moguća je susnježica i snijeg. Sredinom dana kiša će se proširiti prema Dalmaciji, dok će u poslije podnevnim satima zahvatiti i sjeverne kopnene krajeve.

U subotu navečer suho bi moglo ostati samo na krajnjem istoku zemlje, doznajemo iz DHMZ-a. Na Jadranu će zapuhati jugo, a temperatura će kako na kopnu tako i na moru ostati biti slična današnjoj. Još u subotu ujutro moguć je mraz.

NA USKRS - KIŠA I BURA

Na Uskrs umjereno i znatno oblačno uz povremenu kišu osobito u Gorkom kotaru i Lici, dok je na višim predjelima moguća susnježica i snijeg. Kopno će, nakon kiše, dodatno osvježiti umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočnjak, dok će na Jadranu okrenuti na buru. Na sjevernom Jadranu očekuje se olujna bura, dok će područje Dalmacije, osobito krajnji jug zahvatiti obilnija kiša. Temperature slične današnjima.

Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih nekoliko dana - ali i čitavo proljeće

Nakon reda kiše, reda vjetra i snijega dolazi i sunce. Na Uskršnji ponedjeljak postupno razvedravanje i više sunca. Vjetar će slabjeti i na kopnu i na moru. Dok će se temperature postepeno stabilizirati. Ono čega se nećemo tako lako riješiti je vjetar. Prema meteorološkim statistikama očekuju nas niže temperature od uobičajenih za prvi dio travnja, no najavljeni sunčani kraj mjeseca mogao bi popraviti i ovu statistiku.

„Travanj će biti dosta promjenjiv, hladniji i kišovitiji nego je to bilo do sada, barem ovaj prvi dio, a kasnije, u drugom djelu mjeseca vrijeme će doći na svoje. Bit će sunčanije i toplije“, rekao je Milan Sijerković te dodao da je ovakav vremenski slijed povoljan jer naglo zatopljenje za nikoga nije dobro, kako za ljude tako ni za vegetaciju kojoj je vrijeme da se počne buditi.

Ono što je svakako neobično i zanimljivo su olujni vjetrovi koji nas prate već nekoliko dana. Nakon njihovog današnjeg smirivanja, vjetar će ponovno zapuhati i to već sutra. Stoga ukoliko ste pomišljali na spremanje zimske odjeće – pričekajte još malo jer vrijeme se poigralo s nama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene