Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni praznik rada

Sunčano i praznično, kako vi provodite današnji dan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme na Međunarodni praznik rada kao stvoreno je za uživanje na otvorenom.

Kako vi provodite Praznik rada? Šaljite nam svoje fotografije na moj.report@novatv.hr a mi ćemo ih objaviti na Dnevnik.hr!

Pročitajte i ovo Ilustracija, automobil Hladne noći Dio zemlje probudio se u minusima: U brojnim regijama upaljen meteoalarm, HAK izdao upozorenje Slika nije dostupna nestabilno U novom tjednu hladnije: Dok će dio Hrvatske uživati u suncu, neki će trebati kišobran

Pretežno je sunčano, osobito u istočnoj Slavoniji i južnoj Dalmaciji, a tako se očekuje i tijekom cijelog dana. Drugdje sredinom dana i poslijepodne mjestimice jači razvoj oblaka, a mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu bit će najveća u krajevima uz granicu sa Slovenijom te u Međimurju, Podravini i zapadnoj Slavoniji. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadnjak i jugo, piše DHMZ.

>> Borba za radnička prava plaćena krvlju, traje i nakon 124 godine

Bit će vrlo toplo, a u istočnoj Slavoniji i vruće. Najviša temperatura uglavnom između 25 i 31°C.

Pojačan promet

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima osobito na autocestama A1, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb, ali i na državnoj cesti D1 od Karlovca prema jugu.

Gužve i zastoji mogući su i u blizini turističkih središta na obali. Povremeno je pojačan promet osobnih vozila na ulasku na graničnim prijelazima Bajakovo, Bregana, Macelj i Rupa. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Praznik rada u Maksimiru

Svi oni koji žive u Zagrebu Praznik rada mogu provesti u parku Maksimir gdje će se dijeliti više od pedeset tisuća porcija graha. Podjela graha počet će u 11 i trajati do 13 sati, a nakon pauze, u 14 sati ponovno će se dijeliti grah. Korisina informacija je i da će tramvaji i autobusi će prometovati prema nedjeljnom voznom redu.

Besplatni grah s domaćim kobasicama će se dijeliti i na terasi noćnog kluba Route 66 o d 16 sati. To je idealno druženje za sve one koji vole Rock n' roll jer će biti organizirana i slušaonica.

Koncert

U Tvornici kulture grupa Elemental će s početkom u 22 sata održati koncert pod nazivom 'Uštekaj se u sindikat'. Koncert svojim članovima i svim zainteresiranima daruje Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni sindikati. Karte se besplatno mogu podići u Tvornici.

Jarun piknik Festival

Po prvi puta se organizira i Jarun piknik Festival od 01. do 05. svibnja. Održat će se brojni koncerti, a najpoznatiji roštiljari će imati priliku pokazati što sve znaju. Svaki će se dan i nekoliko timova natjecati u pripremi jela. Naći će se ponešto i za one koji ne jedu meso - pripremat će se tofu i soja na roštilju. Sutra, prilikom otvorenja, sve nazočne čeka nastup Halida Bešlića i Zabranjenog pušenja.

Odmor u NP Plitvička jezera i Krka

Nacionalni park 'Plitvička jezera' radi od 08:00 do 19:00 sati. Cijena karte se za odrasle je 110 kuna, za studente 80, za djecu od 7 do 18 godina 55 kuna, dok je za djecu mlađu od sedam godina cijena karte 50 kuna.

U prirodnim ljepotama i izletima brodom možete uživati i u Nacionalnom parku Krka koji obuhvaća površinu najljepšeg dijela toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole.

Radno vrijeme je od 08:00 do 19:00 sati, dok je na ulazu Roški slap i Burnum radno vrijeme od 09:00 do 17:00 sati. Cijena karate za odraslu osobu iznosi 80 kuna, za djecu od sedam do 14 godina 60 kuna, dok je za djecu mlađu od sedam godina ulaz besplatan.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene