Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Specijalci na nogama

Nastavlja se potraga za bjeguncem kod Petrinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijelu noć pripadnici policijske mobilne jedinice uz pomoć pasa tragača i termovizijskih kamera zajedno sa specijalnim policajcima Antiterorističke jedinice Lučko bezuspješno supretraživali okolicu Petrinje u potrazi za Josipom Dominićem koji je ranio nevjenačnu suprugu, zapalio kuću pa pobjegao.

Tragovi krvi na cesti svjedoče o obračunu nevjenčanog para koji je jučer ujutro probudio cijele Miočinoviće. Od pobješnjelog muškarca koji ju je izbo nožem, žena je teško ranjena pobjegla kroz prozor. Pomoć je potražila kod prvog susjeda. 'Žena je zvala, ubodena nožem. Još sam bio u gaćama. Ušla je u kuću k meni, krvava. Pomogao sam joj da uđe u kuću. Tada sam pozvao policiju', ispričao je Lazo Miočinović. Za to je vrijeme 56-godišnjak zapalio kuću, pa pobjegao u šumu.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje

'Pogledajte ovo, tamo ide to sve, nema naroda, pa je zaraslo. On može biti gdje hoće. Nije daleko ni Bosna', rekao je drugi mještanin pokazujući šumu oko sela. Tragediji je prethodilo slavlje s društvom, koje se kod nevjenčanog para okupilo još sinoć. 'Odnijela sam kolače za Uskrs. Ta njegova žena je dovela prijateljicu i zajedno su ga provocirale', ispričala je jedna žena.

>> Petrinja: Pet puta ubo suprugu nožem, zapalio kuću pa pobjegao

Jelo se i pilo, a da je jutrošnji sukob doista začinjen alkoholom odaje dvorište puno boca. Odbjeglog muškarca policija zna od prije - pijanog i nasilnog smirivali su ga već u dva navrata. 'U nasilničkom ponašanju početkom ovog mjeseca mi smo ga dopratili u psihijatrijsku bolnicu u Popovaču', rekla je Iva Hranitelj, glasnogovornica PU sisačko-moslavačke.

Stanje ozlijeđene žene je stabilno

No sada je u bijegu. Dok za njim traga policija, njegova nevjenčana 46-godišnja supruga oporavlja se u Sisačkoj bolnici. Zadobila je pet ubodnih rana. 'Operirana je, a poslije operacije smještena je u jedinicu intenzivnog liječenja. Njeno stanje je stabilno. Radi se o tjelesnim ozljedama opasnim po život', rekao je dr. Marijan Hatić.

Sukobima sklon par u Miočinoviće se doselio prije mjesec dana. Malo tko uopće ih je i znao. 'Od kad su se doselili vidjela sam ga svega dva puta', rekla je jedna mještanka. Uređivali su kuću, planirali se baviti pčelarstvom i poljoprivredom, no svi njihovi životni planovi jutros su naglo promijenili smjer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene