Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prosvjedna šetnja ispred NSK

Pravosudni službenici stigli Plenkoviću pod prozore: "Kada dobijemo službenu ponudu, razmotrit ćemo ju"

Sudski službenici i namještenici jutros su prosvjednom šetnjom iskazali svoje nezadovoljstvo plaćama.

Sudski službenici i namještenici ne odustaju od zahtjeva za povećanjem plaća. Jutros su prosvjednom šetnjom od zgrade Općinskog suda do Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu gdje je održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojoj je bio i premijer Andrej Plenković iskazali svoje nezadovoljstvo plaćama.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena - 7 Nastavak sanacije FOTO Šteta u brojkama: Ovako izgledaju posljedice olujnog nevremena u Hrvatskoj

Sindikalna povjerenica SDSLN-a Marija Paun rekla je nakon prosvjedne šetnje da tek kada ponuda bude službena, onda će članovi sindikata odlučivati o njoj.

"Došli smo ispred NSK jer želimo dobiti ponudu. Čuli smo od ministra Malenice na televiziji ponudu, kada bude službena, članovi Sindikata odlučivat će o njoj. Povećanje od 12 posto, to nije ono što smo tražili. Imamo energije, ne odustajemo, idemo dalje", poručila je sindikalna povjerenica.

Podsjetimo, iz Ministarstva pravosuđa i uprave najavljena je nova ponuda u vidu 12-postotnog povećanja plaća službenika u pravosudnim tijelima s isplatom u kolovozu, uz druga najavljena povećanja.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica rekao je za Dnevnik Nove TV da će im poslati službenu ponudu na koju očekuju skori odgovor, do kraja tjedna.

Dodao je da će također razmotriti mogućnost koju je Sindikat istaknuo, a to je da se donese odluka o ukidanju odluke o neplaćanju štrajka.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti - 7 Užas na autocesti FOTO Stravični prizori na autocesti, poginule majka i kći: "Krvava žena došla je na benzinsku..."

Upravo je na sjednici GSV-a glavna točka bila prezentacija prijedloga Zakona o plaćama u državnoj i javnoj službi

"Zajedno sa sindikatima 5. lipnja dogovorili smo isplatu privremenog dodatka na plaću svim službenicima u javnim i državnim službama nakon čega je potpisan memorandum. Cilj te mjere bio je premostiti razdoblje do novog Zakona o plaćama s obzirom na inflaciju i situaciju'', podsjetio je premijer Andrej Plenković na početku sjednice GSV-a.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica naglasio je kako bi Zakon trebao iz temelja promijeniti sustav plaća koje bi se trebala standardizirati za više od 230 tisuća zaposlenika.

Podsjetimo, štrajk u pravosuđu ušao je u osmi tjedan i teško je predvidjeti do kada će trajati.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene