458041
458041
458041
458041
458041

"U Provjerenom ste digli suknju i pokazali spolovilo cijeloj Hrvatskoj, kakva intima?"

  • , 23.11.2016., 09:50
  • Autor:
  • komentara

Tito Gubić, muškarac koji se predstavljao kao žena i varao starije osobe, a čije je rabote razotkrio magazin Provjereno, napokon se našao pred sudom.

 
 
 
 
Podignuta optužnica protiv Tita Gubića (Video: Provjereno)
Podignuta optužnica protiv Tita Gubića (Video: Provjereno)

Transvestit Tito Gubić (51), koji se predstavljao kao Ivana Zdravka Josipa Radoš, a kojem se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sudi za krađu haljina iz salona vjenčanica, zatražio je najprije isključenje javnosti s rasprave, a kada mu je to odbijeno, i suca, piše Jutarnji list.

Maro Konjuh, Gubićev odvjetnik, izrazio je sumnju u njihovu nepristranost jer su dopustili da novinari, “čijem je medijskom linču Gubić izložen”, prisustvuju na ročištima.

Obrazlažući razloge zašto ne želi prisustvo medija u praćenju tijeka suđenja, Konjuh je naveo da je “njegovoj klijentici u više medicinskih vještačenja utvrđen poremećaj uloge spola u djetinjstvu”.

"Sve ovo navedeno ističem, jer se u medijima pravo osobnosti okrivljene isključivo povezuje s medijski poznatim slučajem za prijetnje (novinarki emisije Provjereno op.a.)," kazao je odvjetnik Konjuh dodajući kako je bezrazložno Gubić u javnosti prokazan da je ciljano promijenio identitet kako bi varao ljude.

"Ne vidim u čemu bi bilo povrijeđeno pravo za intimom okrivljene, kad je evidentno da sama do istog ne drži. Pokazala je to i u televizijskoj emisiji Provjereno, kad je pred svekolikom hrvatskom javnosti podigla suknju i pokazala svoje spolovilo auditoriju. Na taj je način pokazala vrlo nizak prag potrebe za intimom", kazao je sudac Lukić. 

Nakon toga nezadovoljni Gubićev odvjetnik zatražio je izuzeća i suca Lukića, ali i predsjednika suda Vinka Mioča.

Kad će konačno početi suđenje Gubiću i tko će mu suditi i gdje, odlučit će viša instanca – Županijski sud u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, magazin Provjereno razotkrio je kako je Tito Gubić, pomoću dva identiteta, manipulirao pravosudnim sustavom, skupio je pregršt kaznenih djela i prijava, a između ostalog meta su mu bili stariji ljudi koje je "muljao" kako bi se domogao njihovih nekretnina ili novca.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se