Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čitanje optužnice

'Polančec bio šef grupe koja je oštetila Podravku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema optužnici za slučaj Menager, Damir Polančec je šef grupe koja je oštetila Podravku za 401 milijuna kuna, zaključak je to Vijeća zagrebačkog Županijskog suda u aferi 'Spice'.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog odlučilo je da je bivši ministar gospodarstva Damir Polančec bio na čelu grupe koja je oštetila Podravku.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Slika nije dostupna Preuzimanje kompanije Članovi Uprave Podravke nisu znali što radi Marinac?

Danas su se na sudu pojavili svi osim Srđana Mladinića i Zorana Markovića. Optuženici su došli u pratnji odvjetnika i nisu davali izjave novinarima.

Sudac Ivan Turudić na sjednici zatvorenoj za javnost saslušao je rezultate jednogodišnje istrage i dokaze na kojima se zasniva USKOK-ova optužnica, jedna od najduljih, napisanih na 40 tisuća stranica, podignuta lani u rujnu.

>> Polančec uz psovke udario fotografa

>> FOTO: Uhićenja koja su obilježila 2010

Optužnica USKOK-a bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca i još sedmoricu bivših čelnika Podravke i poslovnih partnera tereti da su od 2005. do listopada 2009. gospodarskim malverzacijama tu koprivničku tvrtku oštetili za najmanje 410 milijuna kuna.

Među svjedocima bi trebao biti i Ivo Sanader

Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela tereti ih se i za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na zloporabe te protuzakonito posredovanje.

Uz Polančeca optuženi su bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, zatim vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković.

Obrana nije stigla ispitati sve svjedoke pa će predložiti da se ispitaju tijekom suđenja. Među svjedocima koje bi sud trebao pozvati na prijedlog obrane spominjalo se i ime bivšeg premijera Ive Sanadera koji u pritvoru u Austriji čeka odluku o mogućem izručenju Hrvatskoj, gdje se protiv njega vodi antikorupcijska istraga u slučajevima 'Fimi media' i HEP. USKOK je već u istrazi ispitao stotinjak svjedoka. (D.Ma./H)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene