Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIVREMENA MJERA

Općinski građanski sud u Zagrebu zabranio portalu da istražuje postupke Poliklinike za zaštitu djece i mladih

Gordana Buljan Flander
Gordana Buljan Flander Foto: DNEVNIK.hr
Općinski građanski sud u Zagrebu je odredio privremenu mjeru zabrane objavljivanja sadržaja u kojima se iznose informacije koje se odnose na dostojanstvo, profesionalni rad i profesionalna dostignuća predlagatelja osiguranja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Gordane Buljan Flander.

Portalu H-Alter Općinski građanski sud u Zagrebu odredio je u utorak privremenu mjeru zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece i mladih. Sudac je donio odluku "radi osiguranja nenovčane tražbine Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i ravnateljice Poliklinike", navodi se u rješenju, javlja N1. 

Pročitajte i ovo Željko Šarić borba za skrbništvo Sudac Vrhovnog suda o Severininu slučaju: "Primarni uzrok konflikta lojalnosti i ostalih frustracija djeteta nije sudski postupak, već loši odnosi roditelja" Predsjednik Zoran Milanović bitka za skrbništvo Milanović o slučaju Severine Vučković: "Taj dječak vjerojatno je sijede već dobio"

Privremena mjera zabrane izdana je temeljem Ovršnog zakona Udruzi za nezavisnu medijsku kulturu, izdavaču neprofitnog portala H-alter. Ostat će na snazi do pravomoćnog okončanja postupka koji su predlagatelji osiguranja dužni pokrenuti radi opravdanja navedene privremene mjere ili do drugačije odluke suda na prijedlog predlagatelja ili protivnika osiguranja.

Podsjetimo, H-alter je proteklih dana objavljivao tekstove u kojima problematizira rad ravnateljice Poliklinike.

Riječ je o seriji tekstova novinarke Jelene Jindre koji su objavljeni proteklih mjeseci na portalu H-alter pod naslovom "Sustav za zaštitu ili zlostavljanje djece?" 

Nezadovoljstvo Poliklinikom iskazala je nedavno u intervjuu pjevačica Severina Vučković, nakon čega je i resorno Ministarstvo rada i socijalne skrbi pokrenulo izvanredni nadzor.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene