Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovanje utjecajem

Sud odbio žalbu na istragu protiv Nade Čavlović Smiljanec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čavlović Smiljanec kazneno je prijavljena zbog sumnji da je sa bivšom šeficom Porezne u Osijeku stopirala ovrhu nad tvrkom poduzetnika Željka Biloša.

Zagrebački Županijski sud odbio je žalbu na pokretanje istrage protiv bivše ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec koja je ostavku na tu dužnost podnijela nakon što je osumnjičena zbog korupcije.

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti

Uskok je istragu protiv Čavlović Smiljanec pokrenuo 23. travnja, nakon policijske kaznene prijave, zbog sumnje u kazneno djelo trgovanja utjecajem. Sabor joj je potom na zahtjev tužiteljstva skinuo imunitet koji je dobila jer je nakon ostavke na čelu Porezne uprave aktivirala mandat i vratila se u parlament kao zastupnica SDP-a, a ona se preko svog odvjetnika žalila na odluku o pokretanju istrage.

Njen odvjetnik Gordan Preglej je izjavio da još nije podigao sudsko rješenje te da ga stoga ne može komentirati.

Čavlović Smiljanec kazneno je prijavljena u proširenju istrage protiv bivše šefice porezne ispostave u Osijeku, Ružice Kovačević, ranije osumnjičene da je stopiranjem ovrhe nad tvrtkom osječkog poduzetnika Željka Biloša, proračun oštetila za najmanje 11,8 milijuna kuna.

Linić: Čavlović Smiljanec nije odgovorna i može nastaviti raditi!

Istraga je proširena i na Biloša, čiju je žalba na istragu također odbacio zagrebački Županijski sud.

Nada Čavlović Smiljanec ostavku je premijeru Milanoviću podnijela krajem travnja, a na konferenciji za novinare ustvrdila je da su joj pojedinci iz Ministarstva financija podmetali i opstruirali njezin rad. Kazala je i da unatoč svemu nije očekivala da će pojedinci ići toliko daleko da je se pokuša eliminirati za radnje koje nije nikada učinila i dovesti je u vezu s ljudima na koje se vežu razne afere. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene