Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vrijeđa dostojanstvo zaposlenika'

Studenti ne odustaju, a profesori neće s fakulteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti Filozofskog fakulteta sve su nervozniji, bliži se kraj semestra, a pravog rješenja još uvijek nema, blokada je ušla već u četvrti tjedan. Organizirano su danas reagirali i profesori fakulteta.

Odbacuju za sada jedino rješenje da se nastava izvodi na alternativnim lokacijama te zahtijevaju hitnu izvanrednu sjednicu Vijeća fakulteta. Istodobno, dekan tvrdi da nastava sutra počinje i za najbrojnije preddiplomske studije. Dvorane su jedva pronađene, nastava je trebala početi za studente diplomskih studija, ali studenti su uzalud čekali. Preseljenje nastave s Filozofskog fakulteta na druga mjesta uspjelo je samo djelomično. Ili se nisu u većem broju pojavili studenti, ili nisu stigli profesori. I oni koji su došli na nastavu pomalo gube živce.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Lisabonu - 3 Nemaju napretka u karijeri Deseci tisuća učitelja izašli na ulice u Lisabonu, traže bolje plaće i uvjete rada Provjereno: Seksualno uznemiravanje - 1 Donosi Provjereno Potresne ispovijesti o seksualnom uznemiravanju: ''Glupačo, nemaš pojma. Sve si postigla zato šta spavaš sa svima sa svoje klinike''

>> Hrvatsko katoličko sveučilište ustupilo Filozofskom fakultetu prostor za nastavu

Živce gube i profesori. Njih stotinjak okupilo se na sastanku, prvi put otkako je fakultet blokiran. Iako im je dekan zaprijetio radnom obvezom, većina profesora ne želi predavati izvan zgrade Filozofskog. 'Nema niti rata, niti je potres niti poplava, mi imamo svoje zgrade i trebala bi nastava biti ovdje', rekao je profesor Tomo Vinščak. 'Vrijeđa dostojanstvo zaposlenika, ništa drugo. Trebao sam danas imati nastavu, ali nisam, držao sam konzultacije sa studentima', rekao je profesor Predrag Marković. 'Moje radno mjesto je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i tu držim nastavu, kad me bude plaćao neki drugi fakultet, ja ću rado otići', rekao je profesor Tvrtko Jakovina. Što će biti s profesorima koji krše radnu obvezu, dekan za sada nije želio reći.

'Na Filozofskom fakultetu imamo oko 800 ljudi, od čega oko 650 u nastavi. Dvorana u kojoj su se ti profesori našli maksimizirana je za 90 ljudi pa vi sami procijenite', rekao je Miljenko Jurković, dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Preseljenje nastave prosvjednici nazivaju predstavom za medije. Prvo su najavili da izmještenu nastavu neće ometati, sada druga priča, nastavu će diskreditirati. S blokirane zgrade zavijorio se novi transparent - umjesto He - mana, Dragan i gospodari svemira! Blokada fakulteta ušla je u četvrti tjedan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene