Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učionice mogu primiti oko 600 studenata

Hrvatsko katoličko sveučilište ustupilo Filozofskom fakultetu prostor za nastavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novouređeni prostor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta na Črnomercu danas je privremeno ustupljen zagrebačkome Sveučilištu kako bi na toj alternativnoj lokaciji mogla početi nastava Filozofskog fakulteta koji studenti blokiraju dvadeseti dan.

Na simboličnoj primopredaji 'ključeva' bio je rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš te Adalbert Rebić, izaslanik pomoćnog biskupa zagrebačkog i rektora HKS-a Ivana Šaška. 'Ustupamo vam prostore dok traje blokada, tako da studenti koji žele mogu studirati', rekao je Rebić te poručio da se prostori mogu koristiti dok god to bude potrebno. Učionice i kabineti HKS-a, koji će najesen početi s radom, mogu primiti oko 600 studenata.

Pročitajte i ovo Češka specijalna policija Prate online aktivnosti Pojavili se imitatori inspirirani Kozakovim stravičnim činom: Češka policija munjevito reagirala Crveno more - 2 Opasno u Crvenom moru Hutisti napadaju brodove koji plove prema Izraelu: "Sve dok oni ne počnu donositi hranu i lijekove u Gazu"

>> 'Studenti su me molili da što prije počne nastava'

Bjeliš je zahvalio na ustupanju toga novouređena prostora zagrebačkom Sveučilištu i istaknuo kako je samo još na Filozofskom fakultetu blokirana nastava. Dodao je da je sada najpreča zadaća osigurati što bolje uvjete za održavanje nastave, kako bi bilo što manje zaostataka i ljetnog rada.

Na upit zašto na primopredaji nema predstavnika Filozofskog fakulteta koji će koristiti te prostore, Bjeliš je rekao da je 'to rezultat vrlo brze razmjene molbe i odgovora, koji je uslijedio sinoć'. 'Izvijestio sam dekana da će vrlo brzo imati na raspolaganju i te prostore', izjavio je rektor, dodajući da na Filozofskom sada 'punom parom' planiraju početak svih razina nastave.

Na upit novinara da li Kaptol gestom prepuštanja prostorija poručuje kako ne podržava studentsku blokadu, Rebić je rekao da Kaptol ne ulazi u politiku i ne može rješavati pitanja koja postavljaju studenti te kao i ostali građani čekaju rješenje dogovorom studenata i sveučilišnih te fakultetskih vlasti. To je njihova stvar kako će to riješiti, dodao je, izražavajući nadu da će uskoro 'pobijediti razum, dobra volja i volja za studiranjem'.

Prostor HKS-a trinaesta je alternativna lokacija koju je Sveučilište u Zagrebu, u dogovoru s ostalim sastavnicama te drugim institucijama, osiguralo kako bi nastava na svim odsjecima FF-a što prije počela.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene