Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Biramo vašu sigurnost'

Strojovođe: Putnici, smanjujemo brzinu, to je zbog vaše sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat strojovođa oglasio se danas priopćenjem u kojem najavlju da će od 14 sati nadalje smanjiti brzinu prometovanja na prugama za 20 km/h.

kako navode u priopćenju, jučer su se u manje od 24 sata, u kolodvoru Botovo i to na istom mjestu dogodila dva iskliznuća dvije lokomotive. Prošli vikend, po treći put ove zime, dogodio se kolaps prometa na prugama kojima upravlja HŽ Infrastruktura d.o.o. kao i iskakanje iz kolosijeka čeone lokomotive putničkog vlaka zbog snijega, Iste noći, putnički je vlak ostao zarobljen na pruzi čitavih 15 sati zbog neočišćene pruge, iako su cestom cijelo vrijeme vozili automobili i autobusi, navode u priopćenju. Prije nekoliko tjedana, u rasponu od dan-dva, iskliznule su, stoji dalje, tri lokomotive na riječkom području.

Pročitajte i ovo Ilustracija IPAK SE KREĆE Možete li vjerovati? U Hrvatskoj će vlakovi voziti brzinom do 160 kilometara na sat Slika nije dostupna HŽ U AKCIJI Odlična vijest za umirovljenike u jednom dijelu Hrvatske: Moći će putovati vlakom besplatno u svim smjerovima

>> Sindikat strojovođa: Za kolaps željezničkog prometa krivac HŽ Infrastruktura

'U našem zadnjem apelu da se nešto poduzme jasno smo rekli da niti ogromni napori strojovođa da svojim pojačanim oprezom i dodatnim angažmanom, koji je već tada bio na granici mogućeg, uskoro neće biti dovoljni da strojovođe jamče sigurnost i sebi i putnicima. Na žalost, jučerašnje iskliznuće čak dviju lokomotiva na istom mjestu, kao i zaštita koju od pojedinaca u upravama uživaju osobe koje ugrožavaju sigurnost, kap je koja je 'prelila' našu mogućnost da garantiramo sigurnost u postojećim uvjetima i sebi i putnicima', stoji u spiopćenju Sindikata.

Strojovođe poručile: 'Biramo vašu sigurnost'

Stoga su najavili da će od danas u 14.00 sati, isključivo zbog sigurnosti, kako navode,  smanjiti brzine svih vlakova na svim hrvatskim prugama za najmanje 20 km/h.

'Poštovani putnici, između Vaše sigurnosti i rizika zbog nečijeg neznanja ili želje za privatnim profitom, mi – svjesni svoje odgovornosti i ponosni na povjerenje koje nam svakodnevno dajete – bez razmišljanja biramo Vašu sigurnost. Unatoč tome, ispričavamo Vam se na zakašnjenjima koja će uslijediti, i molimo Vas da nas razumijete, kad već oni koji bi to trebali neće i ne žele. Jer Vi i mi, zajedno s našim prijateljima kondukterima, jedini smo i uvijek zajedno u vlakovima. Vaše i naše pravo na sigurnost neće biti ugroženo', stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Sindikata strojovođa Nenad Mrgan.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene