Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel na dostojanstvo

Strize: Budimo kulturni, bez incidenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori skupa u Splitu pozivaju na dostojanstveno ponašanje.

Kordinator skupa potpore hrvatskim braniteljima, najavljen za danas u 12 sati na splitskoj Rivi, Željko Strize, pozvao je na kulturno i dostojanstveno ponašanje bez incidenata na tom skupu te izvijestio kako je okupljanje prijavljeno policiji koja je dala potrebne dozvole. 'Skup organiziramo radi potpore svim hrvatskim mučenicima koji su svoje živote, slobodu i dostojanstvo izložili za obranu Domovine. Ovdje je hrvatski heroj Tihomir Purda simbol i sinonim svih hrvatskih stradalnika za koje nas naše dostojanstvo obvezuje boriti se, za njih i njihove obitelji', navodi Strize u ime organizatora skupa - udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Kaštela, u priopćenju objavljenom na portalu grada Kaštela uoči nedjeljnog skupa u Splitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud dobio žalbu i dokumente U sljedeća tri dana odluka o Purdinoj žalbi na pritvor Slika nije dostupna Pokretanje kaznenog postupka? 'Ako se RH do petka ne izjasni, Srbija će tražiti izručenje Purde'

Ističe kako će se na skupu izraziti potpora 'hrvatskim vitezovima' i protest protiv, kako kaže 'podaničke hrvatske vlasti' koja ne osluškuje narod i o njemu ne vodi računa. 'Ako se ovako hrvatska država odnosi prema onima koji su je stvarali, branili i davali svoje živote za njenu samostalnost, tko će se u nekim budućim napadima na njenu suverenost za nju boriti', upitao se Strize.

>> 'Prolio sam krv, a Kosor kaže da mi je dala mirovinu'

>> U podne prosvjed branitelja na splitskoj Rivi

'Ovaj skup uredno je prijavljen mjerodavnoj policijskoj upravi, gradu Splitu od kojih smo dobili potrebnu suglasnost pa koristim ovu priliku javno zahvaliti poglavarstvu grada Splita na svesrdnoj pomoći u organizaciji predstojećeg skupa', navodi Strize. Pozivajući sve braniteljske udruge i sve udruge civilnog društva na izbjegavanje 'možebitnih uvreda na osobnom nivou' ističe: 'Ako dopustimo diljenje i komadanje na jedne ili druge Hrvate, tada će nam sudbinu krojiti netko drugi'. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene