Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla naplata

Stranci u Hrvatskoj su se mislili izvući od kazni, e pa neće ići...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 4.500 Talijana može ovih dana očekivati zahtjev da podmire dugovanja za parkiranje tijekom ljetovanja u Hrvatskoj.

Osim Talijanima, kazne za nepropisno parkiranje u Hrvatskoj stižu i na adrese Nijemaca. Riječ je o neplaćenim kaznama iz Opatije, Pule, Dubovnika, Zadra, gdje su strani turisti ostavljali vozila na označenim parkiralištima bez da su koncesionarima platili karte, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Mato Franković i Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina: "Prestat će se izdavati dozvole u iduća dva mjeseca, čeka se Gradsko vijeće" Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

'Naši odvjetnički uredi, u suradnji s inozemnim odvjetničkim uredima, bave se naplatom neplaćenih parkirnih karti (kao i ostalih potraživanja) unazad nekoliko godina, kako u Hrvatskoj tako i u europskim zemljama. Temelj potraživanja su u pravilu neplaćene dnevne parkirne karte, sukladno odlukama tijela lokalne samouprave tj. gradova i općina o naplati parkiranja. O konkretnim iznosima potraživanja ne možemo govoriti uzevši u obzir da se radi o stalnom procesu u kojem se periodički pojavljuju nova potraživanja i zatvaraju stara, ali na godišnjoj razini zasigurno dostižu i nekoliko stotina tisuća kuna, pa i više', rekao je pulski odvjetnik Shain Lou Pacheco-Vinković priznajući kako strani vozači sve više plaćaju neplaćene parkirne karte nakon što im se pošalje opomena.

Počinje sezona, cijene u porastu - Parking u Dubrovniku za 40 kuna po satu!

Deseci hrvatskih parking-koncesionara odlučili na ovaj potez zbog pozamašnih iznosa dugovanja za parkiranje s obzirom na veliki broj stranih gostiju koji tijekom ljeta posjećuju hrvatske gradove.

'Takvo ponašanje stranih vozača otežava cirkulaciju vozila na parkiralištima u samim središtima gradova koja su obično i najskuplja, a ignoriranje neplaćenih kazni gomila dodatne troškove', pojašnjava odvjetnik Mauro Corbo iz Palmanove kako su hrvatski parking-koncesionari angažirali njegov ured za vansudsku naplatu potraživanja.

'Ukoliko ne budu mirnim putem podmireni iznosi navedeni u opomenama koje je u naše ime sastavio opunomoćeni odvjetnički ured, svaki predmet bit će proslijeđen stranci koja zadržava pravo pokrenuti odgovarajući sudski postupak radi naplate potraživanja predviđen hrvatskim zakonima, te se u tu svrhu obratiti lokalnim odvjetnicima', poručuju iz Liburnija parkinga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene