Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva mjeseca bez plaće

VIDEO: Štrajkalo više od 2.000 radnika Peveca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 2.000 radnika Peveca iz devet centara diljem Hrvatske prekinulo je s radom i stupilo u mirni prosvjed jer za protekla dva mjeseca nisu primili plaće.

Iz tjedan u tjedan stizala su obećanja uprave da će plaće biti isplaćene, no na kraju su im rekli da novca za plaće jednostavno nemaju. Radnici su očajni, treba preživjeti mjesec, a rate kredita, za razliku od plaća, stižu redovito. Zdravko Pevec rekao im je da izdrže još malo i da će nešto smisliti, no radnici uzvraćaju da vremena više nemaju i žele ono što im pripada.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Slika nije dostupna Novi ovršni zakon Od sutra će se preko Fine moći naplatiti i radnici kojima nisu isplaćene plaće!

>> Kronologija propasti Peveca

'Neka isplate ljudima bar plaću za rujan, da mogu platiti bar neke rate kredita, da ne upadnu u još veća zaduženja. Imamo čovjeka kojem duguju šest plaća jer su mu žena on i dijete radili ovdje, nemaju nikakvo drugo zaposlenje', rekao je Nikola Šuman, iz Sindikata radnika trgovine Hrvatske.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene