Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neopravdani sati

Štrajk u školama se nastavlja i sutra: Ministar poziva djecu da dođu u školu, sinidkati kažu - 'Nemojte!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar, u nedjelju je poručio roditeljima da djeca trebaju doći u školu te da ih sindikati nemaju pravo pozivati da ne dolaze u škole za vrijeme štrajka. Štrajk u školama i dalje se nastavlja od ponedjeljka, prenosi Hina.

Ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar, savjetuje roditeljima kako je najbolje nazvati školu i upitati kako da postupe, a najbolje bi bilo da pošalju djecu u školu jer su ravnatelji dužni organizirati neku vrstu odgojno-obrazovnog rada. U suprotnom, Mornar je izjavio da im to roditelji najave, kako bi im oni poslali prosvjetnu inspekciju.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

'Ministarstvo neće davati neopravdane sate, ali hoće razrednici jer je to u njihovoj nadležnosti', ističe Mornar.

Na prvi dan štrajka, Ministarstvo je prikupilo podatke o radu škola do 17 sati u petak. Podaci govore da je otprilike četvrtina škola radila redovno, četvrtina nije radila, a polovica škola je radila djelomično.

'Ako ministarstvo kaže da je odaziv bio 40-50 posto, onda je to sigurno jako uspješan štrajk'

'Mi smo sigurno za to da se plaće dignu najviše onima koji su najviše izgubili, a najmanje, ako uopće, onima koji su zapravo usred ove recesije dobili povišicu od 3 i pol posto. Ponavljam da je doista istina, iako se u sindikatu sigurno služe, kao i obično, neistinama, da su prosvjeti djelatnici, kad se ukinuo dodatak od 4, 8, i 10 posto za to dobili kompenzaciju, do zadnju lipu, samo drugačije raspoređenu', istaknuo je Mornar.

Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić, jedan od četiri sindikata koji organiziraju štrajk tražeći povećanje plaća zaposlenika u obrazovnim i znanstvenim ustanovama, u nedjelju je novinarima kazao kako se štrajk nastavlja i u ponedjeljak, 28.rujna.

Ribić je uvjeren kako će dnevnice biti plaćene, jer kako kaže, ne zna tko bi imao snage sad pred izbore ljudima skidati dnevnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene