Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suhopolje, Virovitica, Lukač, Gradine

Stotinjak poljoprivrednika traži ostavke Lasla i Miketeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak poljoprivrednika iz Suhopolja, Virovitice, Lukača i Gradine, koji su na istočnom ulazu u Viroviticu čekali rezultat pregovora prosvjednika poljoprivrednika s predstavnicima Vlade u Zagrebu, zatražili su ostavke predsjednika Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antuna Lasla i predsjednika Udruge proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije Ivice Miketeka.

'Oni su nas zajedno s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom prevarili jer su naši zahtjevi tek djelomično ispunjeni. Tražili smo da cijena mlijeka bude 3,80 kune, a ne 2,20 kako je dogovoreno. Nije postignuto jamstvo da će 400 milijuna kuna za poticaje biti i isplaćeno jer nije rečeno iz kojih će fondova Vlada osigurati taj novac, a o pšenici se nije ni razgovaralo', kazao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić na konferenciji za novinare održanoj oko 17 sati na parkiralištu trgovačkog centra Kaufland.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Predstavnici okupljenih poljoprivrednika izvijestili su da odustaju od blokade graničnog prijelaza Terezino Polje prema Mađarskoj, koju su najavili ukoliko se ne postigne dogovor o njihovim zahtjevima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene