Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A Bandić se čudi

Stotine milijuna kuna za Bandićeve ratne igračke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popis Bandićevih ratnih igračaka svakim danom sve je širi. Gradonačelnik ne vjeruje ni policiji ni vojsci, a stručnjaci cijenu zamišljenog osiguranja Zagreba procjenjuju na stotine milijuna kuna.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić grad ima ambicije opremiti s oklopnjakom, bespilotnom letjelicom, dva helikoptera, kamionom s komunikacijskom opremom, 17 Lada Niva, 400 vatrogasaca, 255 operativaca po zagrebačkim četvrtima, 5.000 članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, 418 djelatnika hitne medicinske pomoći, 37 djelatnika zagrebačkog ureda Državnog ureda za zaštitu i spašavanje, zapovjednim centrom u Sesvetama, te privremenim zapovjednim centrom u Zapruđu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić stiže i iz Rusije Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima" Ilustracija Europski šitit "Moramo biti iskreni prema ljudima": Moćni europski lider poručio da Europi treba nuklearno oružje

>> 'Vozilo je potrebno za operacije zaštite i spašavanje'

>> Treba li Zagrebu tenk?! 

>> Bandić kupuje oklopno vozilo za svoju zaštitu

Trošak od stotine milijuna kuna zagrebačkim građanima ne gine. Neslužbeno se doznaje kako se predsjednik SDP-a čudi svima kojima je nešto u Bandićevim nakanama sporno jer su navodno sasvim su legitimne.

U članku 2. Zakona o zaštiti i spašavanju stoji: 'Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, u okviru svojih prava i obveza utvrđenih Ustavom i zakonom, uređuju i planiraju, organiziraju, financiraju i provode zaštitu i spašavanje.'

'Nisam uvjeren da je to baš sve tako glatko kako se prezentira, ali prije svega je nebulozna mentalna nebuloza nabavke tako skupe opreme u času kad RH, kao i druge zemlje u našem okruženju, kao i cijeli svijet, grca u financijskoj i ekonomskoj krizi. Evo, još nisu plaće isplaćene, ne znam kako si je to netko mogao dozvoliti, to je nepristojno', rekao je Marijan Kraljević, stručnjak za sigurnost.

Ured za upravljanje u kriznim situacijama poziva se na zakone o zaštiti od elementarnih nepogoda, o unutarnjim poslovima, o zaštiti i spašavanju. Nije teško gradonačelnikovim zamislima naći utemeljenje u zakonu, ali u razumu malo teže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene