Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stop HSP-ovu spotu, SDP prijavio HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od HSP-ovih predizbornih spotova zbog kojeg je HDZ tu stranku prijavio Državnom izbornom povjerenstvu, nije prihvatljiv za javno emitiranje. No, povjerenstvu je stigla i pritužba SDP-a i to zbog dijela HDZ-ove kampanje.

Odlučilo je tako Etičko povjerentstvo nakon četverosatne sjednice. Iako su videozapisi u spotu, u kojem se vide izjave Ive Sanadera sa splitske Rive te Vladimira Šeksa o izručenju generala Gotovine Haagu autentični, zaključeno je kako je interpretacija suprotna etičkom kodeksu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Russia Today Preokret nakon Putinove presice: Ruska televizija počinje emitirati u hrvatskom susjedstvu - "Naći ćemo vas, draga" Obnova riva - 1 Bageri i radovi Života u Dalmaciji bez njih nema, a sad su dočekale svoj novi trenutak: "To je sve - i tinel, i dnevni boravak, i kužina"

- Iako su videozapisi u HSP-ovu spotu autentični, interpretacija izražena terminom 'Prodano', protivna je Izbornom etičkom kodeksu, zaključilo je na današnjoj sjednici Etičko povjerenstvo RH.

Raspravljajući o prigovoru Izbornog stožera HDZ-a, koje je Etičkom povjerenstvu dostavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP), Etičko povjerenstvo RH zaključilo je da o tom prigovoru nije u mogućnosti raspraviti jer se odnosi na najavu objavljivanja spotova i plakata HSP-a, čiji sadržaj Etičko povjerenstvo ne zna niti ih je bilo u mogućnosti vidjeti, izuzev spota o kojem je donijelo zaključak. Ako Etičko povjerenstvo spotove i plakate HSP-a dobije na uvid, o njima će se u što kraćem roku očitovati, navodi se u priopćenju.

SDP se žali na kampanju HDZ-a 

No, i SDP je Državnom izbornom povjerenstvu prijavio HDZ. 

Tvrde da se u izbornoj promidžbi preko svojih plakata i oglasa koriste lažima i insinuacijama na račun SDP-a.

U "Obavijesti o povredi Izbornog etičkog kodeksa" SDP navodi da se "HDZ u izbornoj promidžbi koristi lažima i insinuacijama protiv svog političkog konkurenta SDP-a".

- Tako se tvrdi da je SDP za legalizaciju droge što nije točno, jer se SDP ne zauzima za legalizaciju droge. Također na plakatima se iznosi laž da se SDP zalaže za oporezivanje kamata na štednju i slično, stoji u Obavijesti SDP-a Etičkom povjerenstvu RH.

SDP također navodi kako predsjednik HDZ-a Ivo Sanader "na gotovo svakom predizbornom skupu ponavlja da niti jedna od prethodne dvije Vlade nije vratila dug umirovljenicima, već da je to učinila samo Vlada s njim na čelu", te dodaje kako "to ne odgovara činjenicama".

U "Obavijesti o povredi Izbornog etičkog kodeksa" SDP navodi i da je "HDZ plakate takvog sadržaja postavio prije početka službene kampanje" te da "od takve promidžbe nije odustao ni nakon službenog početka kampanje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene