Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prelistali smo oglasnike

Kuća, solidan bazen ili put oko svijeta... Znate li što se sve može s 417.000 kuna, koliko je utrošeno za obnovu podruma koji koristi Frka-Petešić?

Aktualno Galerija Što se može za 417 tisuća kuna? - 3 Što se može za 417 tisuća kuna? - 3 Foto: DNEVNIK.hr Što se može za 417 tisuća kuna? - 4 Što se može za 417 tisuća kuna? - 4 Foto: DNEVNIK.hr Što se može za 417 tisuća kuna? - 2 Što se može za 417 tisuća kuna? - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Što se može za 417 tisuća kuna? - 1 Galerija 1/4 >>
Obnova podruma koji koristi Zvonimir Frka Petešić stajala je državu 417.000 kuna. No taj novac može se potrošiti na drugačije načine. Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš prolistao je oglasnike i javne natječaje i za taj iznos pronašao kuće, bazene, automobile, stipendije, bolničku opremu...

55 tisuća eura. Iznos za obnoviti podrum ili puno više? Kad su nekretnine u pitanju - prosječna garaža u Zagrebu stoji 1000 eura po kvadratu, ima oko 20 kvadrata - pa bi za taj novac mogli kupiti dvije! No odmaknete li se od Zagreba, za taj iznod u Slavoniji možete dobiti cijelu kuću! Na primjer onu koju je u okolici Vinkovaca snimila ekipa Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Razotkrivanje Zvonimira Frke-Petešića - 6 RAZOTKRIVANJE Pogledajte majstorije Frke Petešića na rolama, otkrio kako je upozorio Plenkovića: "Premijeru, dogodit će se nešto stravično u Europi za dva mjeseca" Ilustracija Strava u Austriji Monstrum zatvarao svoje šestero djece u podrum, najmlađe je beba. Djed mu je bio ozloglašeni nacist i ratni zločinac

"Površina te nekretnine je oko 1700 kvadrata sa okućnicom oko nje. Sastoji se od tri sobe, kuhinje dnevnog boravka, dvorište...", pojašnjava Suzana, agentica za nekretnine.

I u Lici možete pronaći pristojnu kuću za 400-ak tisuća kuna. Jedna u Otočcu ima 170 kvadrata, a za 50 tisuća eura prodaje se i druga, od 162 kvadrata s tri spavaće sobe. Za 55 tisuća ide višekatnica od 214 kvadrata.

Dok su same adaptacije nezahvalne za usporedbu jer sve ovisi o nekretnini, cijene gradnje novih objekata prilično su jasne.

Za 400 tisuća kuna mogu se izgraditi dva bazena s osnovnom opremom veličine 8 x 4 metara.

Za taj novac mogu se kupiti dva nova automobila srednje klase, pa i tri manja, ali i jedan u kakvom se vozi premijer Plenković - doduše ne blindiran. A možete za taj novac povesti i četveročlanu obitelj na krstarenje oko svijeta.

U 119 dana posjetit ćete - Italiju, Francusku, Španjolsku, Brazil, Argentinu, Čile, Tahiti, Novi Zeland, Australiju, Indoneziju... Ili kupiti godišnju kartu za ZET i Zagrebom se bez brige voziti čak 115 godina!

Novac možete i podijeliti. 400 tisuća kuna, primjerice Mali Lošinj će ove godine dati novorođenima - svakoj bebi umjesto dosadašnjih 2,5 čak 5 tisuća kuna. To je i 35 godišnjih stipendija za učenike ili studente od tisuću kuna na mjesec.

Toliko stoje i primjerice dva respiratora ili gotovo 3 tisuće kutija Sumameda. U Klaićevoj dobro znaju što bi s tim novcem.

"Recimo ultrazvučni uređaj ili krevetići koji su prilagođeni za potrebe takvih pacijenata, posebice za intenzivnu njegu“, kaže Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Inače, Hrvat s medijalnom plaćom na mjesec zaradi oko 6 tisuća kuna. Krene li štedjeti odmah, 55 tisuća eura imat će tek u kolovozu 2027. i to pod nemogućom pretpostavkom da ništa ne potroši.

I zato je svaka kuna bitna! 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene