Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO KAŽE PROCEDURA?

'Da se u petak na dnevni red uvrsti točka o raspuštanju Sabora, najraniji izbori bili bi 17. srpnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što kaže procedura - može li se i kada raspustiti Parlament nakon ovih zahtjeva, kada se o čemu može glasati i tko o tome odlučuje?

U ovom trenutku postoji zahtjev kojeg je uputila oporba da se Sabor samo raspusti, njega su u saborsku proceduru uputili zastupnici SDP-a i Laburisti. Kako nema političkog dogovora predsjednik Sabora taj zahtjev mora staviti na dnevni red . Tek kad taj zahtjev stavi na dnevni red, onda se pristupa glasovanju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Glasovanje izvan Hrvatske - 4 Kako to? Kakva sramota: Nisu glasali ni sami za sebe

S obzirom na činjenicu da u ovim trenucima nema nikakvih naznaka hoće li doći do ovog glasanja, hoće li se ovaj zahtjev staviti na dnevni red, to su hipotetska pitanja.

Pretpostavimo da u petak 10. lipnja, predsjednik Sabora, Željko Reiner kaže kako na dnevni red stavlja točku o raspuštanju Hrvatskog Sabora, nakon čega velika većina zastupnika digne ruku, mi bi najranije izbore imali 17. srpnja te bi tada na biralištima birali novi saziv Hrvatskog Sabora i Hrvatsku Vladu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene