Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog MOST-a

Što je vlada nacionalnog jedinstva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik MOST-a Božo Petrov poručio je da je Hrvatskoj potrebno jedinstvo zbog čega su HDZ-u i SDP-u predložili stvaranje zajedničke vlade.

Vlada nacionalnog jedinstva oblik je izvršne vlasti koja je sastavljena od predstavnika svih ili najvećih političkih stranaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora Slika nije dostupna Objasnio reakciju Čačić o Petrovu: 'Ne. Ne. Ne...'

U parlamentarnim sistemima riječ je o vladi koja je sastavljena od predstavnika svih ili najvećih stranaka koje su dio parlamenta.

MOST želi zajedničku s vladu s HDZ-om i SDP-om

U Hrvatskoj je vladu nacionalnog jedinstva 1991. i 1992. godine vodio Franjo Gregurić. Uz tada vladajući HDZ činili su je predstavnici još nekoliko parlamentarnih stranaka.

Nakon posljednjih parlamentarnih izbora, održanih 8. studenog, koalicije HDZ-a i SDP-a našle su se u situaciji u kojoj im je za formiranje vlasti potrebna podrška MOST-a koji je osvojio 19 mandata.

KARAMARKO O VLADI NACIONALNOG JEDINSTVA 'Nama to nikako ne odgovara'

Čelnik MOST-a Božo Petrov na konferenciji za medije izvijestio je da su u MOST-u donijeli odluku kako je Hrvatskoj više nego ikada potrebno jedistvo zbog čega su čelnicima dvaju velikih blokova predložili stvaranje zajedničke vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene