Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne može se ovako razgovarati'

Mesić: Ovo je pokušaj državnog udara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Stjepan Mesić osudio je postupak dijela branitelja. 'Ovo je pokušaj državnog udara', rekao je za javnu televiziju.

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je u razgovoru za javnu televiziju da je problem oko branitelja prosvjednika trebao biti riješen u početku, i smatra da su današnji sukobi s policijom rezultat toga što se sa svime odugovlačilo.

Pročitajte i ovo Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika Projekt na Srđu Gradonačelnik Dubrovnika prozvao Mesića zbog svjedočenja: "To je frapantno" Stjepan Mesić Svečanost u Jasenovcu Mesić na komemoraciji u jednom trenutku morao sjesti, dali su mu i vode: Doznajemo što se dogodilo

'To je moralo kulminirati. Branitelji su obranili Hrvatsku, oni su branili institucije hrvatske države i omogućili da se one uspostave. Problem nije odmah riješen na početku, dakle čim se odugovlačilo s rješavanjem od početka, to je moralo kulminirati i sada ih moraju braniti', rekao je Mesić i dodao da treba stati na loptu ali bez postavljanja ultimatuma.

'Ne može se sad postaviti ultimatum, i reći 'To što ja tražim treba biti ispunjeno' pa ajmo sada razgovarati. Ne može se ultimatumom razgovarati s jednom Vladom', kaže Mesić koji smatra da Milanović može smiriti situaciju, ali ako se odluči razgovarati bez postavljana uvjeta.

'Mora se odrediti pozicije i vidjeti što se može, a što ne može riješiti'.

Na pitane je li ovo državni udar, Mesić kaže kako ovo jest pokušaj državnog udara.

'Ići silom na institucije ove zemlje znači pokušaj rušenja institucija ove zemlje', zaključuje bivši predsjednik. 

Josipović: Jedan oblik ozbiljne destabilizacije zemlje

Komentirajući događanja na Markovu trgu bivši predsjednik Ivo Josipović rekao je za javni servis da se radi o jednom obliku ozbiljne destabilizacije zemlje.

Odgovarajući na pitanje što premijera priječi da razgovara s prosvjednicima, rekao je da pretpostavlja kako Milanović želi da se dijalog odvija u okvirima zakona.

Napomenuo je kako su prosvjednici, iako toga možda nisu svjesni, dio političkog projekta, a svi koji su u politici na ovaj ili onaj način moraju učniiti sve da se otvori dijalog i da se dijalogom dođe do rješenja problema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene