Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo je

Oštra reakcija bivšeg predsjednika na odluku Ustavnog suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Mesić reagirao je na odluku Ustavnog suda.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić priopćenjem je reagirao na odluku Ustavnog suda o ukidanju njegovog ureda.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH Knjiga bivšeg predsjednika Mesić u memoarima piše o Tuđmanu i Šušku na način koji se neće svidjeti svima: "To je obračun s devijacijama bivšeg režima" Slika nije dostupna Jakić poslao priopćenje Mesić ne želi više polemizirati s Josipovićem: 'To je štetno za RH'

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Odluka Ustavnog suda kojom se oglušio na moj prigovor zbog retroaktivnog primjenjivanja zakona u vezi s mojim korištenjem Ureda bivšeg Predsjednika, nije nikakvo iznenađenje. Ona pokazuje – na žalost – koliko je Republika Hrvatska još uvijek udaljena od toga da bude pravna država. Shvatit će to kako građani Republike Hrvatske, tako i međunarodna zajednica.

Odluka je nedvojbeno pobjeda ne samo aktualne vlasti, odnosno vodeće stranke vladajuće koalicije, nego i svih onih koji uporno razgrađuju onu politiku što sam je, na dobrobit države i svih njezinih građana, ali imajući na umu i potrebu normalizacije i stabilizacije cijele regije, vodio puno jedno desetljeće. Pobjeda je to zagovornika i protagonista povijesnoga revizionizma, revitaliziranja fašizma i njegovih idejnih zasada, propovjednika mržnje i netolerancije, odnosno svih onih koji sve agresivnije trasiraju put koji Hrvatsku vodi u prošlost, i to u najtamnije razdoblje njezine prošlosti.

Mada mi je oduzimanjem prava na korištenje Ureda bivšeg Predsjednika u znatnoj mjeri otežana aktivnost na javnoj sceni, želim naglasiti kako i dalje ostajem na raspolaganju svima u Hrvatskoj koji se bore za istinsku demokratizaciju, a protiv sve prisutnije fašizacije. Bit ću, dakle, i dalje prisutan na hrvatskoj, ali i na međunarodnoj sceni u onoj mjeri u kojoj se to bude od mene očekivalo. A onima koji stoje iza odluke Ustavnog suda i prethodne odluke Vlade RH sa zadovoljstvom prepuštam zgradu u Grškovićevoj ulici.

Oni su o sebi time sve rekli. Nema potrebe da ja bilo što dodajem'', napisao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene