Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fondovi Europske unije

Stižu projekti koji bi trebali smanjiti nezaposlenost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako broj nezaposlenih ide prema gore, u tijeku su projekti koji bi taj rast trebali zaustaviti.

Riječ je o 55 projekata financiranih s 5 milijuna eura nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Njih su danas na zagrebačkom Cvjetnom trgu predstavili sudionici projekata zajedno s predsjednikom Ivom Josipovićem, ministrima Mrsić i Opačić, te šefom delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paulom Vandorenom.

Pročitajte i ovo Mirando Mrsić POVRATAK U STRANKU Mirando Mrsić ponovno član SDP-a: "Branio sam svoje principe..." PR Projekti za oporavak i razvoj dm će s više od 4 milijuna kuna podržati projekte za oporavak i razvoj Sisačko-moslavačke županije

Oni su u na početku svojih dvadesetih, nemaju posla, ne studiraju, završili su gimnaziju. Nadu u zaposlenje daje im jedan od 55 projekata financiranih iz fondova Europske unije. Proteklih pet mjeseci prolazili su teorijsku izobrazbu, sada naučeno moraju provesti u djelo.

'Sad radimo na projektu, organiziramo koncert u Samoboru, s tim da ima još dvije grupe, jedna organizira likovnu izložbu, jedna scenski događaj', rekao je Luka Jambrošić, sudionik projekta OMD.
 

>> Mrsić: Broj nezaposlenih će rasti

'Sve ove mjere koje mi danas radimo i predstavljamo idu za time da osposobimo ljude za tržište rada, da u onom trenutku kada krene tržište rada da oni budu spremni da sa svojim znanjima i vještinama konkuriraju', pojasnio je Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.

'Dopustite da vam skrenem pozornost na to da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju sredinom iduće godine količina novca za ovakve projekte biti 7 puta veća. Ovo daje veliku prespektivu', rekao je Vandoren.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene