Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvo nas vrijeme čeka

Stiže kratkotrajno osvježenje, ali nemojte se prerano poveseliti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ljeto još službeno nije počelo, obilježja vremena su prava ljetna - u utorak je tako u cijeloj zemlji bilo sunčano i vruće s tridesetak stupnjeva.

Do kraja tjedna lipanj će pokazati ono po ćemu je poznat - svoju promjenjivost. U srijedu će tako u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti kiše, a samim tim će i temperature biti nešto niže.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Zatim u četvrtak sunčano i vruće, a nova doza nestabilnog zraka će stići već u drugom dijelu petka, tako bi za vikend ponovno moglo biti svježije - no detaljnije u nastavku.

Utjecaj anticiklone nakratko će zamijeniti polje niskog tlaka i frontalni sustav koji će se premještati preko naših krajeva.

Uz pad tlaka u srijedu će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu doći do prolaznog naoblačenja, ponegdje s kišom ili pljuskovima. U Dalmaciji pretežno sunčano. Na kopnu slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu bura na sjevernom dijelu, i jugozapadnjak na južnom. Temperatura od 15 do 20, na moru i do 23 stupnja.

Oblaci i kiša u drugom dijelu dana

U drugom dijelu dana uz više oblaka i povremenu kišu. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura niža od današnje - do 26 stupnjeva.

I u Slavoniji će povremena kiša ili pljuskovi donijeti prolazno osvježenje pa će temperatura biti do najviše 26 stupnjeva. Slično i na sjevernom Jadranu i u gorju, dakle i ovdje uz prolazno više oblaka povremena kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Puhat će slaba do umjerena bura, a temperatura - od 21 u gorju do 28 stupnjeva na moru.

U Dalmaciji i poslijepodne pretežno sunčano, ali uz povremeno više oblaka i ovdje može biti lokalnih pljuskova. Uz sjeverozapadnjak temperatura - od 27 do 32 stupnja.

U četvrtak će biti barem djelomice sunčano i vruće - temperature će se ponovno približiti 30 stupnjeva. Nove oborine očekuju nas već u drugom dijelu petka pa će u subotu ipak biti nešto svježije.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i vruće - temperature će ovdje biti oko 30 stupnjeva. Jedino na sjevernom Jadranu može biti povremenih nestabilnosti.

Dakle, u srijedu nešto oblačnije, ali onda u četvrtak ponovno pripremite sunčane naočale, bit će više manje vedro, sunčano i vruće.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene